.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 11:01

H Triumph στο αμερικανικό ΑΜΑ SuperMotocross το 2024

Μετά την ανακοίνωση για συμμετοχή στο MXGP, παίρνει σειρά και το Supercross από το 2024.

Από τη στιγμή που η Triumph ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξελίξει μια σειρά καθαρόαιμων μονοκύλινδρων off-road μοτοσυκλετών, οι εξελίξεις τρέχουν και δε σταματούν. Τον περασμένο Σεπτέμβριο η αγγλική εταιρεία ανακοίνωσε την επέκταση της Triumph Racing με μια νέα ομάδα που θα ασχολείται με τους χωμάτινους αγώνες και παράλληλα αποκάλυψε πως από το 2024 θα βρίσκεται στο παγκόσμιο MXGP, αρχικά στα 250 cc το 2024 και από το 2025 και στα 450.

Τώρα η Triumph Racing ανακοινώνει την πρόθεσή της να συμμετάσχει και στο νέο αμερικανικό (οι ίδιοι το αποκαλούν Παγκόσμιο) πρωτάθλημα SuperMotocross, το πρωτάθλημα δηλαδή που αναδιοργανώθηκε για να αντιμετωπίσει το νεοσύστατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross (WSX) της FIM.

Η Triumph ακολούθησε τη συμβουλή του Global Off-Road Ambassador της (παγκόσμιος πρεσβευτής off-road) Ricky Carmichael για να επενδύσει στο αμερικανικό πρόγραμμα MX και SX, με μια ομάδα που θα εδρεύει στις ΗΠΑ σε νέες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, υπό την ηγεσία των Bobby Hewitt (team principal) και Stephen ‘Scuba’ Westfall (team manager).

Όπως και στο MXGP, στο αμερικανικό SuperMotocross η Triumph θα μπει αρχικά το 2024 με μοτοσυκλέτα 250 cc και έναν χρόνο αργότερα θα εμφανίσει και τη μεγαλύτερη των 450 cc.

Η νέα αυτή ομάδα έχει ήδη προχωρήσει τη στελέχωσή της με έμπειρους ανθρώπους του χώρου, όπως το μέλος του AMA Hall of Fame, Dave Arnold, ως αρχιμηχανικός πλαισίων και ο Dudley Cramond στην ίδια θέση για τους κινητήρες, φέρνοντας την άφθονη εμπειρία και τεχνογνωσία από το κορυφαίο επίπεδο αγώνων ΜΧ στην αγγλική ομάδα.

Αν μη τι άλλο αυτό δείχνει πως η Triumph έχει πολύ σοβαρές βλέψεις για την χωμάτινη επέκτασή της, στοχεύοντας με το καλημέρα στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων, τα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ακόμη μας δείχνει πως η FIM πρέπει να έχει υποστεί μια μικρή ήττα στο θέμα του Supercross, μιας και η ανακοίνωσή της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα WSX δεν έχει καταφέρει ακόμη να προσελκύσει κανέναν από τα πάνω ράφι. Οι καλύτεροι αναβάτες του κόσμου ήρθαν για μια γεύση στους δύο αγώνες επίδειξης του 2022, μα στη συνέχεια υπέγραψαν με τις αμερικανικές τους ομάδες για το αναβαθμισμένο SuperMotocross (των πολύ ενισχυμένων χρηματικών επάθλων), ενώ τώρα και η Triumph προτιμά το πρωτάθλημα της ΑΜΑ – που επίσης δηλώνει “Παγκόσμιο”, κόντρα στη FIM.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 11:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon