.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2022 12:21

FIM - Ανακοίνωσε νέο Παγκόσμιο Supercross Πρωτάθλημα, με συνεργάτη την SX Global!

Το καλοκαίρι του 2021 οι FIM και Feld Entertainment, δεν ανανέωσαν τη συμφωνία τους για το AMA Supercross, με το κορυφαίο Motocross Πρωτάθλημα να περνά στην American Motorcyclist Association. Τώρα η FIM ανακοινώνει ένα νέο και φιλόδοξο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross με συνεργάτη την SX Global!

Η FIM αποχώρησε από το AMA SX μετά από 2 δεκαετίες, και από τον Σεπτέμβριο του 2021 ξεκίνησε να αναζητά διοργανωτή για ένα Supercross Πρωτάθλημα που θα έχει τη σφραγίδα της.

Η συμφωνία θα ήταν διαρκείας 10 ετών, ενώ η προθεσμία για τη σύναψη της είχε ανακοινωθεί για τις 15 Οκτωβρίου.

Κι ενώ η βιασύνη της FIM σήμαινε πως πιθανώς και να μην έβρισκε διοργανωτή με τόσο στενή προθεσμία, τελικά στις 18 Δεκεμβρίου του 2021 ήρθε η επίσημη ανακοίνωση που φέρνει τα πάνω κάτω στο χώρο του Supercross.

Στην ανακοίνωση μαθαίνουμε πως διοργανωτής του νέου FIM Supercross World Championship θα είναι η SX Global, μια εταιρεία με βάση την Αυστραλία, ενώ για την ώρα στο δελτίο τύπου της FIM δεν ανακοινώνεται ο τόπος διεξαγωγής των αγώνων. Ευρώπη; Ευρώπη και Αυστραλία; Ευρώπη, Αυστραλία και Η.Π.Α.;

Μένει να δούμε αν το νέο FIM SX event series θα είναι πραγματικά Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ή αν ο τίτλος θα είναι διακοσμητικός όπως ήταν τα τελευταία χρόνια και για το AMA SX.

Επίσης άγνωστο παραμένει το κατά πόσο θα είναι ανταγωνιστικό το νέο FIM Supercross Πρωτάθλημα απέναντι στο AMA Supercross, και πόσοι αναβάτες και εταιρείες θα πειστούν να αγωνιστούν / μετακομίσουν σε αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν μέσα στον Ιανουάριο του 2022.

Μείνετε συντονισμένοι στο επίσημο site του FIM Supercross World Championship, ΕΔΩ.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2022 12:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon