.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2022 14:30

MotoGP 2022 – Η μεγαλύτερη σε διάρκεια σεζόν του πρωταθλήματος!

Η φετινή σεζόν μπορεί να μην ξεκίνησε ακόμα, ωστόσο είναι ήδη η πιο ιστορική του MotoGP! Άλλωστε για πρώτη φορά θα έχουμε μέσα σε μια χρονιά 21 αγώνες! Πως βλέπουν, όμως, αυτή την εξέλιξη οι ίδιοι οι πιλότοι;

21 αγώνες μέσα σε μια σεζόν δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς να το περάσει χωρίς δεύτερη σκέψη. Ιδιαίτερα αν είσαι πιλότος του MotoGP, ή μέλος των ομάδων στο grid.

Ειδικά για τους πιλότους όμως, η πίεση με τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των αγώνων γίνεται αφόρητη.

Το σώμα τους πρέπει να ανταπεξέλθει και να πιεστεί στο όριο, ενώ παράλληλα προσπαθεί να δαμάσει θηρία των 300+ ίππων με βάρος μόλις στα 157 κιλά!

Με ταχύτητες που πλέον ξεπερνούν τα 360χλμ/ώρα οι πιέσεις και οι δυνάμεις που ασκούνται στο σώμα τους είναι αδιανόητες για τον πολύ κόσμο.

Συν τοις άλλοις, πρέπει να συνυπολογιστεί μέσα στη διάρκεια της σεζόν και η πιθανότητα κάποιου τραυματισμού, που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το ήδη ταλαιπωρημένο σώμα τους.

Γι’ αυτούς τους λόγους μπορεί κανείς να καταλάβει το λόγο που οι περισσότεροι δεν βλέπουν με καλό μάτι το 2022.

«Το MotoGP εξαπλώνεται, αλλά αν θέλουμε να επισκεφτούμε περισσότερες χώρες στο μέλλον, πρέπει να ακυρωθούν άλλοι αγώνες», προειδοποιεί ο Marc Marquez.

«Οι 21 αγώνες είναι πολλοί. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι. Πρέπει να υπάρξει μια οριοθέτηση στον αριθμό αγώνων ανά σεζόν».

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο Pecco Bagnaia, είπε με τη σειρά του:

«Είναι αρκετές φορές που νοιώθεις εντελώς εξαντλημένος… δεν μας μένει πολύς χρόνος για να ηρεμήσουμε, να χαλαρώσουμε».

Ο 11 χρόνια μεγαλύτερος σε ηλικία από τον Bagnaia, Andrea Dovizioso, συμφωνεί και επισημαίνει:

«Οι 19 αγώνες ήδη ήταν πολλοί. Αν ήταν στο χέρι μου θα κάναμε περισσότερα τεστ πριν το ξεκίνημα της χρονιάς». Και κατ’ επέκταση λιγότερους αγώνες.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2020, Joan Mir, είναι περισσότερο δεκτικός στην ιδέα των 21 αγώνων. «Δεν υπάρχει πρόβλημα», λέει.

Ωστόσο και ο ίδιος παραδέχεται ότι όλοι οι άνθρωποι του MotoGP «…θα έχουν λιγότερο χρόνο με τις οικογένειές τους».

Υπάρχουν και εκείνοι που δεν βλέπουν το παραμικρό πρόβλημα στην αύξηση του αριθμού των αγώνων, όπως για παράδειγμα ο Maverick Vinales.

«Πάντα είναι ωραίο να πηγαίνουμε σε νέες χώρες… είναι καλό για εμάς και για το πρωτάθλημα. Το MotoGP μεγαλώνει και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας».

Όλα τα παραπάνω και η μέχρι στιγμής αντιμετώπιση είναι θεωρητική. Θα έχει ενδιαφέρον να ερωτηθούν εκ νέου οι πιλότοι της κατηγορίας στο τέλος του 2022 για το πώς νοιώθουν μετά από 21 αγώνες σε διάστημα 8 μηνών.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2022 14:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon