.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2022 12:02

MotoGP – Πόσο μπροστά από τον ανταγωνισμό είναι η Ducati;

Η μοτοσυκλέτα της Ducati για το 2022 είναι ήδη έτοιμη για αγώνες και αυτό είναι κάτι που ανησυχεί ακόμα περισσότερο τον ανταγωνισμό.

Η Ducati κατάφερε να κερδίσει τους περισσότερους αγώνες από κάθε άλλον κατασκευαστή για το πρωτάθλημα του 2021.

Ο Pecco Bagnaia ανέβηκε 4 φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ο Jack Miller άλλες 2 και 1 νίκη πήρε ο rookie πέρυσι στην κατηγορία, Jorge Martin.

Με τις 7 συνολικά νίκες τους, η Ducati κατάφερε – για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά – να εξασφαλίσει τον τίτλο στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Εδώ να θυμίσουμε ότι ήδη από τα τέλη της περασμένης σεζόν, ο Fransesco Bagnaia έλεγε πως η Ducati είναι η τέλεια μοτοσυκλέτα!

Οι κόκκινοι όμως, όπως φαίνεται, έχουν καταφέρει να κάνουν ένα επιπλέον βήμα, βελτιώνοντας το μοντέλο του 2022.

Αυτό φάνηκε και στο τεστ της Jerez πέρυσι, μετά το τέλος της αγωνιστικής σεζόν, όταν ο Bagnaia έβαλε την Ducati του μπροστά από όλους τους άλλους.

«Η Ducati άκουσε όλους τους πιλότους… εμένα, τον Jack, τον Johann (σ.σ. Zarco), τον Martin…»

«Ζητούσα μια ακόμα πιο εύκολη στην οδήγηση μοτοσυκλέτα, γιατί όλοι έλεγαν ότι η Ducati είναι η καλύτερη, η πιο γρήγορη, η πιο εύχρηστη».

«Όμως αυτό δεν μπορούσα να το επιβεβαιώσω, αφού δεν έχω οδηγήσει κάποια άλλη μοτοσυκλέτα κι έτσι δεν είναι εύκολο να το πεις αυτό».

«Όμως ζητούσα να γίνει πιο εύκολη η μοτοσυκλέτα σε γρήγορες πίστες με ανοιχτές στροφές, αφού εκεί δυσκολευόταν».

«Και πράγματι, με το νέο φέρινγκ άρχισα να νοιώθω ακόμα καλύτερα αν και έχει αδύναμα σημεία. Είμαι βέβαιος ότι οι μηχανικοί δουλεύουν πολύ πάνω σ’ αυτό».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο τεστ της Jerez, ο Ιταλός πιλότος μας δείχνει πόσο μπροστά από τον ανταγωνισμό είναι η Ducati.

«Κάθε φορά που ξεκινάς με μια νέα μοτοσυκλέτα χρειάζεσαι χρόνο προσαρμογής».
«Εμείς ξεκινήσαμε πολύ καλά και δουλέψαμε πολύ και τις δύο ημέρες και ήδη από τη δεύτερη ημέρα η μοτοσυκλέτα ήταν έτοιμη για αγώνες!»

«Δηλαδή αν είχαμε αγώνα την επόμενη ημέρα, δεν θα έκανα αλλαγές και θα ξεκινούσα με αυτή τη μοτοσυκλέτα όπως την είχαμε στημένη».

«Επομένως οι μηχανικοί της Ducati έκαναν καταπληκτική δουλειά με τη μοτοσυκλέτα του ’22 και είμαι βέβαιος ότι μας περιμένουν κι άλλες ευχάριστες εκπλήξεις στις δοκιμές της Μαλαισίας».

Το τεστ στην πίστα της Sepang στην Μαλαισία θα έχει διάρκεια δύο ημερών, αρχής γενομένης από την 5η Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια, την επόμενη εβδομάδα, θα διεξαχθεί και το τριήμερο τεστ των πιλότων της μεγάλης κατηγορίας, το οποίο θα λάβει χώρα στην Ινδονησία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2022 12:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon