.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2022 10:33

MotoGP – Οριστικά εκτός η Aramco. Ποιος είναι ο νέος χορηγός της VR46;

Η ομάδα του Valentino Rossi στη μεγάλη κατηγορία, ανακοίνωσε τον νέο της μεγάλη χορηγό και αφήνει πίσω της τα όποια σενάρια αφορούσαν την Aramco και τη συνεργασία της με τους Σαουδάραβες.

Το 2022 η ομάδα του Valentino Rossi θα κάνει την παρουσία της – για πρώτη φορά – στη μεγάλη κατηγορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ως μεγάλος χορηγός της VR46 ακουγόταν για καιρό ότι θα ήταν η Σαουδαραβική Aramco, ένα deal που τελικά όμως ναυάγησε.

Η ίδια η Aramco πάντως, από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησαν οι φήμες, έβγαλε ανακοίνωση λέγοντας ότι δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία.

Από την άλλη, οι άνθρωποι της ομάδας του Valentino Rossi αλλά και ο ίδιος ο Ιταλός θρύλος του MotoGP, άφηναν να εννοηθεί ότι η συμφωνία ήταν κοντά.

Στα μέσα Νοεμβρίου είχε κυκλοφορήσει και η λίστα συμμετοχών για το 2022 και εκεί δεν υπήρχε η Aramco ως βασικός χορηγός της VR46.

To «διαζύγιο» με τους Σαουδάραβες πάντως, είχε αρχίσει να φαίνεται από πιο νωρίς, ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Τώρα, η VR46 ανακοίνωσε ότι ο νέος της χορηγός θα είναι η τραπεζική εταιρεία Mooney και η ομάδα (τόσο στη Moto2 όσο και στο MotoGP) εφεξής θα είναι γνωστή ως Mooney VR 46.

Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα αναφέρει:

«Η Mooney, η πρώτη ιταλική εταιρεία Proximity Banking & Payments, θα είναι ο νέος μεγάλος χορηγός της VR46 Racing Team, της ομάδας που δημιούργησε ο Valentino Rossi και η οποία πρωταγωνιστεί στο MotoGP αλλά και στη Moto2».

Επικεφαλής θα είναι ο Pablo Nieto – το αφεντικό της VR46 στην Moto2 – ενώ η ομάδα παίρνει τη θέση της Avintia στη μεγάλη κατηγορία.

Στην Moto2 η ομάδα του Rossi θα έχει για πρώτη φορά δύο ομάδες στο grid, έχοντας δημιουργήσει για φέτος και την VR46 Master Camp.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2022 10:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon