.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 11:16

MotoGP: Οι λίστες συμμετοχών του 2022 – Χωρίς χορηγό η VR46

Η Dorna και η FIM παρουσίασαν τις επίσημες λίστες συμμετοχών 2022, για τις τρεις κατηγορίες του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Valentino Rossi μπορεί να σταμάτησε την αγωνιστική του δράση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα έχει παρουσία στο paddock από το 2022 και μετά.

Από του χρόνου θα έχει τη δική του ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, με μοτοσυκλέτες τις Ducati, ενώ θα έχει παρουσία και στην Moto2 με δύο ομάδες: την κλασική VR46 και την Yamaha VR46 Master Camp που παίρνει τη θέση της Petronas.

Ειδικά για τη μεγάλη κατηγορία, είχε ανακοινωθεί εδώ και μήνες ότι μεγάλος χορηγός της ομάδας θα ήταν η Aramco της Tanal Entertainment, ένα project που τελικά δεν ευδοκίμησε.

Μάλιστα εδώ και πολύ καιρό δεν υπάρχει κάποια πληροφορία σχετικά με το ζήτημα αυτό κι έτσι βλέπουμε στη σχετική λίστα την ομάδα του Valentino Rossi χωρίς βασικό χορηγό.

Οι πιλότοι της ομάδας του Vale θα είναι ο ετεροθαλής αδερφός του, Luca Marini και ο μαθητής του στην Ακαδημία, Marco Bezzecchi.

Ο Marini θα έχει στη διάθεσή του μια εργοστασιακή Ducati, ενώ ο rookie Bezzecchi θα πάρει μια GP21 στην πρώτη του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία.

Στη λίστα συμμετοχών βλέπουμε ότι ο Raul Fernandez και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Moto2, Remy Gardner, θα κρατήσουν τα νούμερά τους, όπως και ο Darryn Binder που ανεβαίνει απευθείας από την Moto3.

Επιπλέον, ήδη αμέσως μετά την κατάκτηση του τίτλου του, ο Fabio Quartararo είχε (αναμενόμενα) ανακοινώσει ότι δεν θα τρέξει τη νέα χρονιά με το νούμερο 1 στο φέρινγκ.

Το 2022 η Aprilia θα είναι κανονική εργοστασιακή συμμετοχή και χωρίζουν οι δρόμοι της με την Gresini Racing που γίνεται ανεξάρτητη ομάδα με μοτοσυκλέτες της Ducati.

Οι οδηγοί της Aprilia παραμένουν ο Aleix Espargaro και ο Maverick Vinales, ενώ ακόμα δεν έχει βρει βασικό χορηγό το εργοστάσιο.

Επιπλέον, είχαμε και τις λίστες συμμετοχών για τις μικρότερες κατηγορίες της Moto2 και της Moto3.

listes-symmetoxvn-2022-MotoGP.jpg

listes-symmetoxvn-2022-Moto2.jpg

listes-symmetoxvn-2022-Moto3.jpg

 

 

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 11:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon