.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 08:38

Daniel Ricciardo – Θα διασχίσει την Αμερική με σχεδόν... minimoto

Ο Daniel Ricciardo αφήνει λίγο τον κόσμο της Formula 1 για χάρη μιας μοτοσυκλέτας 110 κ. εκ. με την οποία θα.. διασχίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Αυστραλός πιλότος, έφυγε το περασμένο Νοέμβριο από την ομάδα της McLaren επιστρέφοντας σε εκείνη της RedBull πιθανότατα αρκετά προβληματισμένος για την εξέλιξη της καριέρας του. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τις δηλώσεις του στο επίσημο podcast της Formula 1, Beyond the Grid. Ωστόσο, αν και δεν είναι απολύτως σίγουρος για το τι θα κάνει όταν δεν είναι απασχολημένος με τα καθήκοντα της Red Bull τους επόμενους 12 μήνες, υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο είναι απολύτως ξεκάθαρος:

«Προσπαθώ να θεωρήσω τον εαυτό μου υπεύθυνο χωρίς δικαιολογίες. Αν έχω χρόνο για κάτι και είναι που πάντα ήθελα να κάνω, τότε θα γίνει. Γιατί πιστεύω ότι θα μου δώσει επίσης αυτό που θέλω να αποκομίσω από την επόμενη χρονιά, που είναι αυτός ο λίγος αυτο-στοχασμός και το να κάνω μερικά διασκεδαστικά μικρά ταξίδια ή οτιδήποτε άλλο. Ένα πράγμα που θέλω να κάνω είναι να διασχίσω την Αμερική με μια μίνι μοτοσυκλέτα, βασικά από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες. Θέλουμε να το κάνουμε ένα συναρπαστικό ταξίδι και να μην ακολουθήσουμε τη γραμμή της μικρότερης διαδρομής».

Ο οικοδεσπότης του Beyond the Grid, Tom Clarkson, ρώτησε αν εννοούσε τη minimoto μοτοσυκλέτα των 110 κ.εκ. με την οποία είδαμε να προπονείται ο Ricciardo, κάτι που επιβεβαίωσε.

«Μπορεί να χρειαστεί να τις κουράσουμε (τις μοτοσυκλέτες) «λίγο». Η διαδρομή δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, αλλά είναι κάτι… Θυμάμαι, έλεγα τόσα χρόνια όταν ήμουν νέος, «όταν τελικά σταματήσω να αγωνίζομαι και έχω λίγο χρόνο, θέλω να κάνω ένα roadtrip στην Αμερική». Και αυτό κάπως μετατράπηκε σε πλάνο για το επόμενο έτος -όσο κι αν θέλω να κάνω πολλά συναρπαστικά πράγματα - θέλω επίσης να αρπάξω την ευκαιρία να έχω ένα χρόνο άδεια για να επιβραδύνω. Και νομίζω επίσης ότι αυτό που θα συμβόλιζε ένα μοτοσυκλέτακι 110 κυβικών που θα περνούσε την Αμερική είναι να επιβραδύνει και να παίρνει τα πάντα. Σκεφτόμαστε πάντα να φτάσουμε κάπου όσο πιο γρήγορα μπορούμε, να ολοκληρώσουμε τη δουλειά, να βγούμε έξω. Ε, όχι, θέλω να τα απορροφήσω όλα και απλά να είμαι ο εαυτός μου. Απλώς επιστρέψτε στα βασικά και εκτιμήστε όλα τα μικρά πράγματα, αλλά και το άγνωστο», συνέχισε.

«Φυσικά, θα σχεδιάσουμε το ταξίδι και με τα πόδια, αλλά… εντάξει, πώς είναι αυτή η πόλη; Τι θα συναντήσουμε στην πορεία; Απλώς όλο το άγνωστο θα είναι τόσο συναρπαστικό. Αυτά τα λίγα λοιπόν είναι… στην πραγματικότητα, ένα πολύ μεγάλο πλαίσιο που θέλω να σημειώσω. Και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν νύχτες που θα κοιτάω τα αστέρια και θα μπορούσα να συγκινηθώ, να σκεφτώ την καριέρα μου, να σκέφτομαι… ποιος ξέρει; Αλλά νομίζω ότι θα είναι πολύ καλό και πολύ δυνατό».

Πολύς προβληματισμός ομολογουμένως από έναν οδηγό που έχει κατακτήσει 32 βάθρα κατά τη διάρκεια της καριέρας του - και τα περισσότερα από αυτά στην πρώτη του θητεία με τη Red Bull. Το δεδομένο είναι πως ο Daniel Ricciardo χρειάζεται χρόνο για να αξιολογήσει τι θέλει να κάνει στο μέλλον. Θέλει να συνεχίσει στη Formula 1 ή θέλει να αποσυρθεί από το άθλημα; Σίγουρα πάντως, ένα τέτοιο roadtrip θα τον βοηθήσει αρκετά στην αναζήτηση του.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon