.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 11:53

Tony Cairoli – Team Manager Red Bull KTM Factory Racing MXGP

Ανακατατάξεις στη διοικητική δομή της εργοστασιακής ΚΤΜ στο Παγκόσμιο ΜΧ φέρνουν τον 9 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στο τιμόνι της ομάδας.

Η ΚΤΜ ανακοινώνει επίσημα την πρόσληψη του Ιταλού πολυπρωταθλητή ΜΧ, Tony Cairoli, για τη θέση του Team Manager της εργοστασιακής ομάδας της αυστριακής εταιρείας στο MXGP.

Ο 37χρονος Cairoli αποσύρθηκε από το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν του 2021, ωστόσο δεν κρέμασε τη στολή του καθώς συνεχίζει να εμφανίζεται σε αγώνες του αμερικανικού πρωταθλήματος AMA Pro National. Έχοντας κατακτήσει έξι από τους εννιά τίτλους του πάνω σε KTM SX-F μοτοσυκλέτες και όντας εργοστασιακός αναβάτης της Red Bull KTM από το 2010, το να παραμείνει στην πορτοκαλιά οικογένεια δεν ήταν καθόλου δύσκολη απόφαση για καμιά από τις δύο πλευρές.

Η σεζόν του 2022 δεν ήταν η αναμενόμενη για την ΚΤΜ στην MXGP κατηγορία, όπου η παρατεταμένη απουσία του Jeffrey Herlings λόγω τραυματισμών σήμαινε πως ο Tim Gajser και η Honda έφτασαν σχετικά άνετα στην κατάκτηση του τρίτου τίτλου του Σλοβένου, ωστόσο στην ΜΧ2 η επιτυχία έφερε την υπογραφή του Tom Vialle.

Φέτος όμως ο Vialle αφήνει πίσω του το παγκόσμιο για να πάει στις ΗΠΑ και να προσπαθήσει να πάρει εκεί την ΜΧ2 με την ΚΤΜ, έτσι για το 2023 η ΚΤΜ θα μπει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross με τον Herlings στην MXGP και τους Andrea Adamo και Liam Everts στην MX2.

Μια ακόμη αλλαγή στη δομή της ομάδας αφορά στον μηχανικό Harry Norton, ο οποίος φέτος δούλευε στο πλευρό του Vialle, για να αναλάβει το 2023 τον ρόλο του Τεχνικού Συντονιστή της ομάδας, στη θέση του Dirk Gruebel που προήχθη σε Project Manager for Motocross Development.

Νέος θα είναι και ο Αγωνιστικός Διευθυντής Motocross, δηλαδή το άμεσο αφεντικό του Cairoli, με έναν άνθρωπο που τον γνωρίζει πολύ καλά. Ο Claudio De Carli ήταν στο πλευρό του Ιταλού αναβάτη στη διάρκεια της σαρωτικής περιόδου 2010-2017 όταν και κατέκτησε έξι τίτλους, και τώρα οι δύο άνδρες θα συνεργαστούν ξανά από τα νέα τους πόστα.

Στόχος τους θα είναι να διατηρήσουν τη φόρα της ομάδας στην ΜΧ2 που έχει πάρει 14 τίτλους από το 2004 και μετά, καθώς και να επαναφέρουν τον Herlings στην κορυφή της MXGP.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon