.
Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 18:57

Marc Marquez - 100 βάθρα στο MotoGP

Μετά από 357 ημέρες αποχής από το βάθρο, ο Marc Marquez έγινε μόλις ο τέταρτος αναβάτης στην ιστορία που πέτυχε 100 βάθρα στην κορυφαία κατηγορία.

Αυτό δεν συνέβη εύκολα, αλλά μετά από μάχη στο Phillip Island. Έχοντας καθαρό κομμάτι πίστας μπροστά του, ο #93 έφυγε από τη γραμμή της εκκίνησης για να μπει ακριβώς πίσω από τον Polesiter, Jorge Martin για το πρώτο μισό του αγώνα καθώς απέφυγαν την ξέφρενη μάχη πίσω. Καθώς περνούσαν οι γύροι, ο ανταγωνισμός πλησίαζε και σύντομα θα μαινόταν μια μάχη επτά αναβατών για τη νίκη. Κάτι που θα αποφασιζόταν μόνο στους τελευταίους γύρους, με το Marquez να κάνει οικονομία στο μαλακό πίσω λάστιχο του για μια ύστατη επίθεση στο τέλος.

Εν τέλει, ο οκτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατέκτησε τη δεύτερη θέση, κερδίζοντας το 100ο του βάθρο στην πρώτη κατηγορία. Ο Marc Marquez έχασε μάλιστα ελάχιστα την ευκαιρία να επιστρέψει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, όντας 0,186 δευτερόλεπτα πίσω από τον Rins. Όχι και άσχημα μιας και περασαν 357 ημέρες μετά το τελευταίο του βάθρο, που πέτυχε στο Grand Prix της Emilia Romagna το 2021. Υπενθυμίζουμε πως ο Ισπανός αναβάτης πέρασε πολλά για να επιστρέψει στη φυσική του κατάσταση μετά από μια τέταρτη χειρουργική επέμβαση στο τραυματισμένο δεξί του χέρι.

Για τους λάτρεις της στατιστικής, ο Marc Marquez είναι μόλις ο τέταρτος αναβάτης που πέτυχε 100 τερματισμούς στο βάθρο στην κορυφαία κατηγορία, μαζί με τους Valentino Rossi, Jorge Lorenzo και Dani Pedrosa. Από 152 εκκινήσεις στο MotoGP, ο Marquez πέτυχε 59 νίκες και τερμάτισε στην πρώτη τριάδα στο 65% των αγώνων του στην κορυφαία κατηγορία. Η δεύτερη θέση τον φέρνει στο ίδιο επίπεδο με τον Ισπανό θρύλο Angel Nieto, έχοντας από κοινού 139 βάθρα σε όλες τις κατηγορίες Grand Prix.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon