.
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022 21:02

WorldSBK – «Θερμό επεισόδιο» μεταξύ Rea και Bautista

Ο Alvaro Bautista πιστεύει ότι ο αντίπαλος του, Jonathan Rea, τον έβγαλε σκόπιμα από τον αγώνα 2 στο Magny-Cours της Γαλλίας, μετά από επαφή των δύο διεκδικητών του Τίτλου.

Ο Ισπανός προηγείται αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία του WorldSBK μπροστά από τον εξάκις πρωταθλητή Rea στη δεύτερη θέση. Ο Βρετανός είναι οριακά μπροστά από τον τρίτο Toprak Razgatlioglu που κέρδισε την Κυριακή. Αλλά υπήρξε μια στιγμή πραγματικής διαμάχης για την είσοδο στη στροφή 14, όταν ο Rea πήγε στην εσωτερική του Bautista, χτυπώντας τον αναβάτη της Ducati και στέλνοντάς τον στο χαλίκι. Ο Bautista, ο οποίος αναγκάστηκε να αποσυρθεί με το Rea να τερματίζει 5ος, λέει ότι ο αντίπαλός του δεν μπορεί να θεωρηθεί «πρωταθλητής» αφού έκανε έναν ελιγμό που αποκάλεσε «ανεύθυνο».

«Νομίζω ότι είναι πολύ ξεκάθαρο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε στην τηλεόραση τι συνέβη. Ο Jonathan έκανε έναν ανεύθυνο ελιγμό και μπήκε στην εσωτερική μου, με χτύπησε και έπεσα. Νομίζω ότι είναι απαράδεκτο να γίνεται αυτό από έναν αναβάτη, αλλά κυρίως από έναν μεγάλο πρωταθλητή σαν αυτόν. Δεν νομίζω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να νικήσεις άλλους αναβάτες. Παλέψαμε στο παρελθόν και δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Είναι απίστευτο πώς ένας μεγάλος πρωταθλητής σαν αυτόν το κάνει αυτό.

Δήλωσε ο Alvaro συμπληρώνοντας: «Δεν είναι ο τρόπος. Έδειξε στους ανθρώπους ότι είναι γρήγορος και κέρδισε, αλλά κάνοντας αυτό το είδος δράσης δεν είναι πραγματικός πρωταθλητής. Πρέπει να δεχτεί αυτό που συνέβη στην πίστα και φέτος σίγουρα παλεύει με τον Toprak και εμένα, αλλά μερικές φορές πρέπει να αποδεχτούμε την κατάσταση. Σήμερα δεν το δέχτηκε και προσπάθησε να με βγάλει από τον αγώνα. Απαράδεκτο να προέρχεται από έναν αναβάτη, αλλά ειδικά από εμένα δεν ήταν λάθος, είναι ανεύθυνο από την πλευρά του. Είμαι καλά σωματικά, οπότε ας κρατήσουμε τη δουλειά που κάνουμε».

Ακόμα, ο Bautista πιστεύει ότι ο Rea έπεσε σκόπιμα πάνω του και ότι είχε προκαλέσει «πρόβλημα ασφαλείας».

«Σίγουρα πιστεύω ότι ήταν σκόπιμα. Και για μένα δεν έχει σημασία για βαθμούς, αγώνες ή πρωταθλήματα, αλλά είναι πρόβλημα ασφάλειας που έπεσα. Ευτυχώς δεν έχω κανένα πρόβλημα σωματικά, αλλά τι θα συμβεί αν πέσω και σπάσω το πόδι μου; Απολαμβάνω τις μάχες, μια φορά μπορεί να κερδίσει ο Jonathan, μπορώ να κερδίσω εγώ ή ο Toprak. Αυτό είναι καλό για το πρωτάθλημα και είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω στον αγώνα, αλλά αυτό δεν είναι θέμα πρωταθλήματος, είναι θέμα ασφάλειας και η σημερινή μέρα ήταν εκτός ορίων για ασφάλεια».

Ο Rea έλαβε ποινή μεγάλου γύρου για το περιστατικό, αλλά ο αναβάτης της Ducati δεν ένιωσε ότι η τιμωρία ήταν αρκετά δυνατή και πρόσθεσε: «Είναι γελοίο. Νομίζω ότι αν βάλεις έναν άλλο αναβάτη εσκεμμένα για να πάρει απλώς μια ποινή για μεγάλο γύρο... πιστέψτε με ήταν σκόπιμα. Για μένα δεν είναι μια δίκαιη ποινή. Έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να κάνω τις ποινές. Δεν είναι δική μου απόφαση, αλλά λέω αυτό που βλέπω και μετά δεν έχω τη δύναμη να ενεργήσω».
Ο Rea ζήτησε συγγνώμη από το Bautista, αλλά λέει ότι ο ελιγμός του δεν ξεπέρασε τα όρια.

«Πρώτον, λυπάμαι πραγματικά που έπεσε. Υπήρχε κάποια επαφή εκεί», είπε ο Rea. «Έχω πάει να τον δω ήδη και του ζήτησα συγγνώμη και έδωσα την άποψή μου. Τον άκουσα, έτσι, για μένα, έχω γυρίσει σελίδα τώρα. Έφτασα στη στροφή 13 με μηδενική κακή πρόθεση. έπρεπε να κάνω ένα πέρασμα· ήξερα ότι ο Toprak θα ήταν ο τύπος με τον ρυθμό. Προσπάθησα να κάνω έναν καλό τελευταίο πέρασμα πριν από τη μεγάλη ευθεία πίσω. Κατέβηκα προς τα μέσα, δεσμεύτηκα στην κορυφή, οπότε, φυσικά, υπήρχε επαφή. Για μένα, δεν ήταν ένας ελιγμός εκτός ορίου. Έκανα την κίνηση μου. Φυσικά, λυπάμαι που έχασε πόντους, δεν θέλω να προηγούμαι με αυτόν τον τρόπο. Πήρα τη ποινή, δεν ήξερα αν έπρεπε να περιμένω κάτι ή όχι και τη δέχθηκα».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon