.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 11:36

MotoGP KTM – Ναι, τώρα επιτέλους στρίβει!

Τους τελευταίους μήνες η απόδοση της ΚΤΜ είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα, με το Αυστριακό εργοστάσιο να θεωρείται ως ένα από τα ερωτηματικά της φετινής σεζόν. Ίσως όμως ο πρώτος αγώνας του 2022 να αποδεικνύει ότι κάποια από τα θέματα που είχαν, επιτέλους, λύθηκαν!

Η δύσκολη περσινή σεζόν για την ΚΤΜ, όταν είχε κάποια καλά αποτελέσματα αλλά και αρκετά κάτω του μετρίου, κάνουν – η αλήθεια είναι – δύσκολο το έργο της αποκωδικοποίησης της εμφάνισής της στο Qatar το περασμένο Σ/Κ.
Σε μια περίεργη πίστα και καθόλου αντιπροσωπευτική πάντως των υπολοίπων στις οποίες θα αγωνιστούν το επόμενο διάστημα οι πιλότοι της μεγάλης κατηγορίας.
Το πόσο «περίεργη» είναι φαίνεται και από το γεγονός ότι στη Losail η ΚΤΜ ανέκαθεν δυσκολευόταν, με το καλύτερό της αποτέλεσμα εκεί να είναι μια 8η θέση, ενώ την προηγούμενη Κυριακή κυνήγησε τη νίκη!
Επομένως μπορεί να πει κανείς ότι αυτή η εμφάνιση, σε αυτή την πίστα, σηματοδοτεί την επιστροφή της ΚΤΜ στα θετικά αποτελέσματα του 2020; Ο Brad Binder πιστεύει πως κάτι τέτοιο ισχύει.

Binder-Tvra-Strivei-fgt1.jpg
«Είναι αλήθεια ότι από τη Μαλαισία έφυγα αρκετά δυσαρεστημένος. Στη συνέχεια όμως η ομάδα κατανόησε αρκετά τα νέα δεδομένα και έκανε αυτό που έπρεπε να γίνει για να διορθωθούν τα θέματά μας».
«Αυτό φάνηκε στην Ινδονησία, όπου δεν είχαμε τα ίδια προβλήματα. Πρέπει να πω βέβαια ότι όλα είναι ακόμα καινούργια για εμάς και έχουμε μεγάλο περιθώριο».
«Χρειαζόμαστε ακόμα αρκετές δοκιμές με τη νέα μοτοσυκλέτα. Σε γενικές γραμμές όμως είμαστε στο σωστό δρόμο και θέλω να ευχαριστήσω πολύ την KTM για αυτό. Εδώ είναι μία πολύ δύσκολη πίστα για μας και είναι απίστευτο το ότι είμαστε στο βάθρο».
Τι άλλαξε λοιπόν για τον Binder και κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός, όχι μόνο στον αγώνα αλλά και στις κατατακτήριες; Μία σύντομη απάντηση είναι ότι η μοτοσυκλέτα της KTM στρίβει τώρα πια!
«Ναι επιτέλους τώρα στρίβει! Πέρυσι, ειδικά όταν φρέναρα πολύ δυνατά, αντιμετωπίζαμε μεγάλες δυσκολίες με το μπροστινό μέρος στα πλαγιάσματα».
«Τώρα μπορώ να αφήσω τα φρένα και να έχω μεγαλύτερη ταχύτητα στις στροφές. Αυτό από μόνο του κάνει τεράστια διαφορά, γιατί μου δίνει πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Δεν χρειάζεται πια να είμαι συνεχώς στο όριο με τα φρένα σε κάθε στροφή».

Binder-Tvra-Strivei-fgt2.jpg
Κάτι ακόμα που χρήζει επισήμανσης, είναι και το γεγονός ότι το Αυστριακό εργοστάσιο έχει αρχίσει να αναθεωρεί πλέον την προηγούμενη τακτική του να φέρνει συνεχώς τεράστιο όγκο νέων εξαρτημάτων για τη μοτοσυκλέτα του.
Τώρα φαίνεται ότι δουλεύει περισσότερο με αυτά που έχει, προσπαθώντας να τα τελειοποιήσει. Ίσως και αυτό να παίξει το ρόλο του έτσι ώστε ο Binder να καταφέρει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της ομάδας.
«Υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι τα ίδια, αλλά και πολλά που είναι διαφορετικά», προσθέτει ο Ν. Αφρικανός.
«Έτσι είναι δύσκολο να διαχωρίσω ποια είναι ποια. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι μιλάμε για μία διαφορετική μοτοσυκλέτα που δουλεύει καλύτερα και πάνω στην οποία εγώ νιώθω πιο άνετα».
«Μας δίνει παραπάνω ευκαιρίες ειδικά σε αγώνες που δεν έχω πρόσφυση και όταν γενικά τα πράγματα δεν είναι τέλεια κι αυτό επειδή δεν χρειάζεται να είμαστε συνεχώς στο όριο».
«Πέρυσι ήταν αρκετές οι φορές που πίστευα ότι μπορούσα να κάνω το κάτι παραπάνω. Για να είμαι ειλικρινής όμως στο Qatar η μοτοσυκλέτα μου δούλεψε εξαιρετικά».
«Φυσικά υπάρχει ακόμα μεγάλο περιθώριο βελτίωσης με αυτό το σύνολο και ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 21:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon