.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 09:56

CFMOTO Moto3 – Ιδανικό ντεμπούτο με τερματισμό στη δεκάδα του Κατάρ

[Δελτίο Τύπου]

Ολοκαίνουριο ξεκίνημα για τη CFMOTO με τη συμμετοχή της ομάδας CFMOTO Racing PruestelGP που συνοδεύτηκε και με τους πρώτους 6 βαθμούς της σεζόν.

To Παγκόσμιo Πρωτάθλημα MotoGP 2022 άρχισε με τους πρώτους 21 γύρους να πραγματοποιούνται στο Grand Prix του Κατάρ, που ήταν και η παρθενική εμφάνιση της CFMOTO στο Moto3.

Ο απολογισμός του αγώνα στο Lusail International Circuit:

- Το ντεμπούτο της CFMOTO Racing PruestelGP στο MotoGP συνδυάστηκε με αξιόλογα αποτελέσματα.
- Η ομάδα κατέκτησε τη 10η θέση στο Κατάρ, ενώ και οι δύο οδηγοί κατάφεραν να προκριθούν στην πρώτη 13άδα
- Ο Artigas κέρδισε 6 βαθμούς, ενώ ο Tatay ήταν άτυχος αφού χτυπήθηκε από άλλον αναβάτη στον 1ο γύρο.

Η έντονη ηλιοφάνεια, ο άνεμος και η σκόνη στο Lusail International Circuit ήταν χαρακτηριστικές για τον πρώτο αγώνα του MotoGP. Το Κατάρ είναι παραδοσιακά ο πρώτος αγώνας του παγκόσμιου πρωταθλήματος από το 2008 και με αυτόν ξεκίνησε και η φετινή σεζόν που αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Η ίδια η πίστα είναι σε μεγάλο βαθμό επίπεδη με φαρδιά τμήματα, δεκαέξι στροφές (εκ των οποίων οι δέκα δεξιές) και μια μεγάλη κύρια ευθεία. Οι συνθήκες αέρα σημαίνουν ότι η σκόνη από το γύρω τμήμα της ερήμου μπορεί συχνά να κάνουν την άσφαλτο να γλιστράει, αν και συνήθως ο αγώνας είναι συνήθως «κλειστός» και συναρπαστικός.

Το πρόγραμμα των αγώνων στο Κατάρ ξεκίνησε ελαφρώς νωρίτερα φέτος σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, ώστε και οι τρεις κατηγορίες (Moto3, Moto2 και MotoGP) να επωφεληθούν από το θερμότερο απογευματινό κλίμα, προτού το εντυπωσιακό σύστημα προβολέων κάνει την νύχτα μέρα.

Η CFMOTO Racing PruestelGP παρουσίασε τα χρώματα της για πρώτη φορά και οι δύο γρήγοροι Ισπανοί αστέρες, ο Carlos Tatay και ο Xavi Artigas, διασφάλισαν ότι οι μοτοσυκλέτες της νέας ομάδας έκαναν αισθητή την παρουσία τους τη διάρκεια των Ελεύθερων Προπονήσεων και των Προκριματικών. Ο Tatay ήταν 11ος το Σάββατο και κατέλαβε μια θέση στην τέταρτη σειρά του grid ενώ ο Artigas ήταν ακριβώς από πίσω στην 13η.

Όταν τα κόκκινα φώτα έσβησαν και ξεκίνησαν οι 18 γύροι του μανιασμένου ανταγωνισμού, ήταν ο Tatay που μπήκε στο γκρουπ των πρώτων. Η συνέχεια για το #99 ήταν καταστροφική, καθώς έπεσε και χτύπησε μετά από ένα σπρώξιμο από τον Sergio Garcia. Ο Garcia τιμωρήθηκε για το περιστατικό και ο Tatay μπόρεσε να ξαναρχίσει, αλλά αναγκάστηκε να πάει στο pitlane. Ο Artigas πίεζε για μια θέση στην δεκάδα, και τελικά τα κατάφερε!

Ο δεύτερος αγώνας εμφανίζει μια καινούρια και ιδιαίτερη πρόκληση. Τα Moto3 θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στο ολοκαίνουργιο Pertamina Mandalika Circuit στις 20 Μαρτίου. Στον πρώτο αγώνα στην Ινδονησία για αυτόν τον αιώνα οι οδηγοί και οι ομάδες είναι αναγκασμένες να μάθουν γρήγορα την πίστα και τα μυστικά της. Αναμένεται να ζήσουμε έντονες στιγμές με μεγάλες ταχύτητες και δυνατές συγκινήσεις!

Xavi Artigas: “Είμαι πολύ χαρούμενος με όλο το Σαββατοκύριακο γιατί δέθηκα με τη μοτοσυκλέτα και εντόπισα πού πρέπει να βελτιωθούμε. Θα είμαστε έτοιμοι για τον επόμενο αγώνα χρησιμοποιώντας αυτά που μάθαμε και θέλω να ευχαριστήσω πολύ την ομάδα για όλη τη σκληρή δουλειά της. Αυτή είναι μόνο η αρχή.”

Carlos Tatay: “Συνολικά, πρέπει να είμαι χαρούμενος γιατί είχαμε μια δυνατή προετοιμασία, δουλέψαμε καλά και ο ρυθμός μου εδώ στο Κατάρ ήταν αρκετά καλός. Αλλά είμαι απογοητευμένος με τον αγώνα γιατί όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο που δεν είναι δικό σου λάθος, τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι, να συνεχίσουμε να πιέζουμε και να πάμε καλύτερα στην Ινδονησία. Θα διατηρήσουμε τη στρατηγική μας. Αυτός είναι μόνο ο πρώτος αγώνας και έχουμε ακόμα είκοσι μπροστά μας.”

Αποτελέσματα

1. Andrea Migno, ITA, Honda 37:59.522
2. Sergio Garcia, ESP, GASGAS +0.037
3. Kaito Toba, JPN, KTM +0.573
4. Deniz Öncü, TUR, KTM +0.594
5. John McPhee, GBR, Husqvarna +1.064
10. Xavier Artigas, ESP, CFMOTO +6.055
DNF. Carlos Tatay, ESP, CFMOTO

Μια καλή αρχή είναι το ήμισυ της επιτυχίας. Το πρώτο βήμα της CFMOTO στο MotoGP έγινε επιτέλους. Συγχαρητήρια στον Xavier Artigas που κατέκτησε την 10η θέση και έφερε 6 βαθμούς στην ομάδα, ενώ εκτιμούμε επίσης την προσπάθεια που κατέβαλε ο Carlos Tatay και την επίπονη προετοιμασία του για τον αγώνα. Ανυπομονούμε για καλύτερες επιδόσεις από τους αναβάτες μας στην Ινδονησία στις 20 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon