.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010 08:15

David Fretigne - Dakar 2010

 


Άγνωστο εάν θα τρέξει τελικά

 



του Ανδρέα Γκλαβά
φωτό: speedbrain.de

Όπως σας είχαμε ενημερώσει μέσα από τις σελίδες του bikeit.gr , σε έναν αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί ο γερόλυκος των αγώνων Enduro, David Fretigne, προκειμένου να καταφέρει να τρέξει στο Dakar του 2011, που ξεκινά στις 2 Ιανουαρίου από το Buenos Aires της Αργεντινής. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον σοβαρό τραυματισμό του, στον τελευταίο γύρο για το πρωτάθλημα Rally του 2010, στο Μαρόκο. Πρόσφατα μάθαμε για την εξέλιξη της πορεία της υγείας του Γάλλου, και σας μεταφέρουμε την πιο πρόσφατη ενημέρωση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στον Γαλλικό Τύπο, ο Fretigne όφειλε σε αρχικό στάδιο να περάσει τρεις ολόκληρες εβδομάδες πλήρους ακινησίας, προτού ξεκινήσει την διαδικασία αποθεραπείας του, στο κέντρο Présports στο Perpignan της Γαλλίας, υπό την αυστηρή επίβλεψη του προπονητή του, Christian Millet. Παρά την σοβαρότητα του ατυχήματος, ο οργανισμός του μπόρεσε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να επουλώσει τα οσφυϊκά τραύματα, κι έτσι μπόρεσε να ανακτήσει μια κάποια κίνηση. Κάτω από την επίβλεψη του γιατρού του, Christian Fournols, ξεκίνησε επίσης το κολύμπι, το ποδήλατο σάλας και υποβάλλεται σε αρκετές συναντήσεις οξυγονοθεραπείας, αλλά και κινησιοθεραπείας. “Αυτές τις τελευταίες μέρες μπόρεσα πραγματικά να ξαναανακτήσω τις δυνάμεις μου μετά το ατύχημα”, δηλώνει ο τρίτος στην κατάταξη του Dakar του 2010.

Όμως η τελική απόφαση που θα κρίνει την συμμετοχή του στο ερχόμενο Dakar, δεν πρόκειται να παρθεί νωρίτερα από τις 23 του Δεκέμβρη, με την σαφέστατη προϋπόθεση πως δεν θα αισθάνεται πλέον πόνο από τα πλευρά του, που μετά το ατύχημα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. “Από δικής μου πλευράς, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Κάνω το παν για να τα καταφέρουμε”, ολοκληρώνει ο David στις δηλώσεις του. Το άμεσο μέλλον θα δείξει.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Ανδρέας Γκλαβάς Γράφτηκε από Ανδρέας Γκλαβάς
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:46

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ivan Cervantes Η Paris Hilton στα MotoGP! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon