.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010 11:21

Δίχρονος ο Ljunggren

 

Κυριαρχεί στο Novemberkåsan

 


του Ανδρέα Γκλαβά
Φωτό: Husaberg.com/ M. Svensson, ktmimages/J.Edmunds

Ο συνδυασμός του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της κατηγορίας Junior στο παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro μαζί με το ολοκαίνουριο δίχρονο Husaberg TE 300 έφεραν τη νίκη στον εξαντλητικό χειμερινό αγώνα του Novemberkåsan στην παγωμένη Σουηδία.

Ήταν η τρίτη φορά που ο Σουηδός εργοστασιακός αναβάτης της Husaberg κατάφερε να κερδίσει τη νίκη στον συγκεκριμένο αγώνα, μετά το 2007 και το 2009 και δεν παρέλειψε να το κάνει με στιλ. Κέρδισε όλες τις Ειδικές του αγώνα, τόσο στο πρωϊνό όσο και στο νυχτερινό σκέλος, που ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα και με μοναδικό φως αυτό από τις μάσκες και τα έξτρα προβολάκια στα κράνη των αναβατών.

Ο πρώτος αγώνας του θεσμού έγινε το 1915 στη  Στοκχόλμη και από τότε έχουν πραγματοποιηθεί 84 διοργανώσεις, με τον Ljunggren να είναι ο 13ος αναβάτης που καταφέρνει να κερδίσει τρεις φορές. Ο μόνος έτερος αναβάτης της Husaberg που κατάφερε κάτι ανάλογο, είναι ο Kent Karlsson, νικητής το 1992, το 1994 και το 1995.

“Είμαι πολύ χαρούμενος με τη νέα μου μοτοσυκλέτα, και με την απόδοσή μου στον αγώνα. Νιώθω πως οδήγησα με ελεγχόμενο ρυθμό και δεν είχα καμία πτώση. Απλά δύο φορές κόλλησα μόνο για λιγάκι στην λάσπη. Είδα πολλούς θεατές να με εμψυχώνουν φωνάζοντας μέσα στο σκοτάδι των δέντρων. Είναι απίθανο που πήρα την τρίτη μου νίκη από τον θεσμό, την πρώτη πάνω σε δίχρονη μοτοσυκλέτα” δήλωσε ο νεαρός Σουηδός αναβάτης.

Αποτελέσματα

{arttinytable}

Αναβάτης Μοτοσυκλέτα Συνολικός χρόνος
1. Joakim Ljunggren Husaberg 5.17.34,79
2. Björne Carlsson Kawasaki 5.35.24,37
3. Mats Nilsson Yamaha 5.39.01,96
     
     

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Ανδρέας Γκλαβάς Γράφτηκε από Ανδρέας Γκλαβάς
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η AJP στο EWC Ξεκινά το Indoor Enduro »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon