.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 11:14

WorldSBK 2021 Jerez 10ος Γύρος: Προβάδισμα τίτλου για Razgatlioglu!

Στη σκιά ενός ακόμα τραγικού περιστατικού με θάνατο μέσα στην πίστα – στην κατηγορία SSP300 – του Dean Berta Vinales, ο Toprak Razgatlioglu κρατά την τύχη στα χέρια του τρεις Γύρους πριν το τέλος της σεζόν.

Η αγωνιστική δράση το μεσημέρι και απόγευμα του περασμένου Σαββάτου ακυρώθηκε μετά το δυστύχημα στην SSP300 και το θάνατο του Dean Berta Vinales.

Έτσι για το Γύρο της Jerez έγιναν δύο αγώνες WorldSBK την Κυριακή (θυμίζοντας εποχές 2015) με νικητή και στους δύο τον Τούρκο Toprak Razgatlioglu, ο οποίος και πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα στη μάχη για τον τίτλο επί του Jonathan Rea.

ΑΓΩΝΑΣ 1

 

Τέσσερεις γύρους χρειάστηκαν στην αρχή του αγώνα οι Toprak Razgatlioglu και Jonathan Rea για να ξεφύγουν από τους Andrea Locatelli και Scott Redding.

Αν και μια επαφή των δύο οδηγών μπροστά θα επέτρεπε στους Redding-Locatelli να μειώσουν τη διαφορά, τόσο ο Rea όσο και ο Razgatlioglu γρήγορα την επανέφεραν περίπου πάνω από ένα δευτερόλεπτο.

worldsbk-Jerez-Race1-results-yui3.jpg

Πέντε γύρους πριν το τέλος και παρά το ότι ο Τούρκος είχε διαλέξει την πιο μαλακή γόμα, εν τούτοις είχε καταφέρει να χτίσει μια διαφορά μισού δευτερολέπτου από τον Ιρλανδό.

Η διαφορά ανέβηκε στα 8 δέκατα τρεις γύρους πριν το τέλος, με τον Razgatlioglu να τερματίζει τελικά 1.2’’ μπροστά από τον Rea.

Στη μάχη για το τρίτο σκαλί του βάθρου, νικητής με μια ωραία κίνηση λίγο πριν το τέλος του αγώνα ήταν ο Scott Redding.

worldsbk-Jerez-Race1-results-yui1.jpg

 

ΑΓΩΝΑΣ 2

 

Δύο περιστατικά στην αρχή του αγώνα άφησαν γρήγορα εκτός μάχης για μια θέση στο βάθρο τον Jonathan Rea.

Δύο γύρους μετά την εκκίνηση μια λάθος εκτίμηση στην 6η στροφή της πίστας οδήγησε σε ένα άνοιγμα της γραμμής του τον Ιρλανδό.

Τρεις γύρους αργότερα, ο Axel Bassani είχε περισσότερη ταχύτητα απ’ ότι έπρεπε και χτύπησε τον πίσω τροχό του Rea, ο οποίος γύρισε και τον κοίταξε εκνευρισμένος.

Με τον παγκόσμιο πρωταθλητή στην 6η πλέον θέση, μπροστά ο Toprak Razgatlioglu κρατούσε την πρωτοπορία απέναντι σε έναν πολύ επιθετικό Scott Redding.

Οι δυο τους είχαν ξεφύγει από τους υπόλοιπους στα μισά του αγώνα, όταν ο Rea έκανε κι ένα τρίτο λάθος, αν και αυτή τη φορά δεν έχασε θέση μόνο χρόνο.

Μπροστά ο Redding έμενε κοντά και περίμενε την ευκαιρία του, χωρίς να μειώνει όμως τη διαφορά για να μπορέσει να επιτεθεί.

worldsbk-Jerez-Race1-results-yui4.jpg

Αυτό έγινε στον 17ο γύρο (από τους 20) έχοντας πλέον πλησιάσει με διαφορά κάτω του ενός δεκάτου τον αντίπαλό του.

Ένα λάθος του Τούρκου στην είσοδο της 9ης στροφής έδωσε στον Redding την ευκαιρία που ήθελε και πέρασε μπροστά, όμως στην τελευταία στροφή ήταν η σειρά του Βρετανού να κάνει το λάθος και ο Τούρκος βρήκε το χώρο για μια εύκολη προσπέραση.

Στον τελευταίο γύρο ο Redding πίεζε και προσπαθούσε να οδηγήσει τον αντίπαλό του σε κάποιο λάθος, όμως ο Razgatlioglu οδήγησε σχεδόν τέλεια και πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού με διαφορά στο ένα δέκατο από τον αντίπαλό του.

Πάνω από 4 δευτερόλεπτα αργότερα πήρε καρώ σημαία ο τρίτος του βάθρου, που αυτή τη φορά ήταν ο Alvaro Bautista σε έναν από τους τελευταίους του αγώνες με την Honda.

worldsbk-Jerez-Race2-results-yui1.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 11:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon