.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010 09:37

Toni Elias

 

 

Παγκόσμιος πρωταθλητής Moto 2 – 2010




Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Toni Elias στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στον αγώνα της Μαλαισίας. Εκτός από την σημαντικότητα του τίτλου, ο Ισπανός, είναι ο πρώτος που κερδίζει τίτλο στην νέα αυτή κατηγορία.

Από την φετινή χρονιά, τα δίχρονα 250 αντικαταστάθηκαν από την κατηγορία Moto 2 που αφορά τετράχρονες μοτοσυκλέτες 600 κυβικών, με κινητήρες Honda, και διαφορετικά πλαίσια ανά ομάδα.

Ο Toni Elias τερμάτισε τέταρτος στον αγώνα της Sepang και χάρισε έτσι στην Ισπανία άλλον ένα τίτλο μαζί με αυτόν του Lorenzo.

“Μόλις πέρασα την γραμμή του τερματισμού και είδα την ομάδα μου να πανηγυρίζει με την σημαία του πρωταθλητή, δεν άντεξα και έκλαψα από συγκίνηση γιατί το όνειρό μου είχε γίνει πραγματικότητα.”

“Θυμήθηκα τον θείο μου που μου είχε πει πριν πεθάνει, πριν τέσσερα χρόνια, ότι θα με παρακολουθεί από ψηλά όταν θα περνάω την γραμμή του τερματισμού όντας παγκόσμιος πρωταθλητής. Αυτό ήταν πολύ δυνατό συναίσθημα και δεν άντεξα”

“Ήταν μία φανταστική ημέρα για μένα σήμερα. Πολλοί άνθρωποι ήρθαν στο μυαλό μου, όσοι έχουν φύγει από κοντά, αλλά και όσοι βρίσκονται εδώ και με στηρίζουν. Οι γονείς μου, η αδελφή μου, η ομάδα μου Moriwaki, είναι και αυτοί παγκόσμιοι πρωταθλητές μαζί μου”.

O Toni Elias έχει περάσει από όλες τις κατηγορίες για να καταλήξει πρωταθλητής στην Moto 2. Ξεκινώντας από το 2000 στα 125 (3ος), μεταπήδησε στα 250 το 2002 όπου είχε καλούς τερματισμούς στο τέλος του πρωταθλήματος για τα τρία επόμενα χρόνια (3ος και 4ος ). Ωστόσο, η μετάβασή του στα MotoGP και  το πέρασμα από δορυφορικές ομάδες της Yamaha (Fortuna), Honda (Gresini), υπήρξε εργοστασιακός αναβάτης της Ducati, επέστρεψε ξανά στην ομάδα Honda Gresini, πριν οδηγήσει για την Moriwaki στην Moto2.

 


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:58

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Jorge Lorenzo Rossi και Yamaha »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon