.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010 09:08

Rossi και Yamaha

 

46 νίκες στα MotoGP

 




To 46 είναι ένα νούμερο σταθμός για τον Rossi

Με την νίκη του στην Sepang της Μαλαισίας, ο Valentino Rossi πέτυχε την 46η νίκη της καριέρας του οδηγώντας Yamaha στα MotoGP. Το νούμερο αυτό είναι σημαδιακό για τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή MotoGP, το οποίο χρησιμοποιεί από την αρχή της καριέρας του. Παρά τους τίτλους που έχει πετύχει και τις μοναδικές νίκες, ο Rossi δεν έχει τοποθετήσει ποτέ τον άσο στην μοτοσυκλέτα του. Όσες φορές και αν ήταν πρώτος, το νούμερο 46 ήταν αυτό που κοσμούσε την μοτοσυκλέτα του. Ένας μικρός άσος τοποθετείτο μόνο στην πίσω δεξιά πλευρά της φόρμας του, στον ώμο, για να τονίζει το συμβάν. Ένας πραγματικός παγκόσμιος πρωταθλητής φαίνεται ότι δεν έχει ανάγκη από την προβολή του εαυτού του, ή της μοτοσυκλέτας του, μιας και ο κόσμος γνωρίζει.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα την 46η νίκη μου με αυτό τον τρόπο με την M1 μου”, δήλωσε ο Ιταλός. Η σχέση του με την Yamaha M1 είναι ιδιαίτερη, μιας και στο παρελθόν αποτέλεσε το λόγο για τον οποίο έφυγε από την Honda. Ήθελε να αποδείξει πως δεν κερδίζουν οι μοτοσυκλέτες, όπως ήθελε να δείχνει η Honda, αλλά οι αναβάτες. Έτσι, μεταπήδησε στην Yamaha και έγινε ο πρώτος αναβάτης που κέρδισε τελευταίο αγώνα μιας χρονιάς, και τον πρώτο της επόμενης, με διαφορετική μοτοσυκλέτα. Το φιλί του με την M1 έχει μείνει στην ιστορία αμέσως μετά τον τερματισμό του αγώνα της Αφρικής, στο Welcom, μπροστά από τον Max Biaggi (Honda) και τον Sete Gibernau (Honda).

“Προς στιγμήν πίστεψα ότι είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση μιας και βρέθηκα στην 11η θέση αλλά μετά από λίγες στροφές, που άρχισα τις προσπεράσεις, πίστεψα ότι μπορώ να τα καταφέρω. Οι μικρές αλλαγές που κάναμε στο στήσιμο με τον Jeremy Burgees δούλεψαν και ένιωθα εκπληκτικά στην μοτοσυκλέτα μου”.

“Οδήγησα πολύ καλά και το να κερδίζω από την 11η θέση και να κατακτώ έτσι την 46η νίκη μου, είναι πολύ σημαντικό για μένα, όπως το νούμερο που χρησιμοποιώ.”

Η ιστορία του αριθμού 46 είναι πολύ παλιά. Τη χρονιά που γεννήθηκε ο Valentino Rossi, ο πατέρας του Graziano κέρδισε τον πρώτο του αγώνα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας, στα 250 κυβικά. Η μοτοσυκλέτα του, μία  Morbidelli, χρησιμοποιούσε το νούμερο 46. Αυτό το νούμερο που είχε σαν αγωνιζόμενος ο πατέρας Rossi το 1979, υιοθετήθηκε από τον υιό, ο οποίος το τίμησε δεόντως.


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Toni Elias Επιστρέφει ο Dani Pedrosa »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon