.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 12:31

Vinales-Yamaha: Από «πρώτο όνομα» στην… εξορία!

Ο Maverick Vinales θεωρητικά θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να ήταν το πρώτο όνομα στην Yamaha, αντ’ αυτού είναι εκτός ομάδας πολύ πιο νωρίς απ’ ότι και ο ίδιος υπολόγιζε…

Η ιστορία των Vinales-Yamaha έχει λάβει οριστικό τέλος.

Πρόωρα, πιο σύντομα απ’ ότι θα υπολόγιζε κανείς στην αρχή της σεζόν και παρά το ότι είναι νωρίς, στο εργοστάσιο ήδη αναλύουν την κατάσταση.

Το τι ακριβώς συνέβη και φτάσαμε ως εδώ, ποια ήταν τα λάθη τους που δεν πρέπει να επαναλάβουν και τι θα μπορούσαν να αλλάξουν.

Μια διαδικασία αναγκαία, αλλά και πάλι εκ του αποτελέσματος όλα είναι πολύ πιο εύκολα να κριθούν. Κι αυτό είναι κάτι που επισημαίνει και ο Lin Jarvis, το αφεντικό της Yamaha.

«Απ’ όταν έγιναν όλα αυτά, αναρωτηθήκαμε αν δεν έπρεπε να υπογράψουμε τόσο νωρίς τον Vinales», έλεγε.

vin-proto-onoma-2021-ertr3.jpg

Κάτι που είναι εύκολο να πει κανείς τώρα ότι ήταν μια λάθος κίνηση. Ωστόσο τότε τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Πέρα από την πανδημία, που επίσπευσε σε πολύ μεγάλο βαθμό τα δεδομένα, η Yamaha είχε να αντιμετωπίσει και την Ducati.

Ο Vinales είχε τερματίσει το 2019 στην 3η θέση της βαθμολογίας, πίσω από τον Marquez και τον Dovizioso και είχε δύο νίκες κι άλλα πέντε βάθρα.

Η Ducati τον ήθελε, στην Yamaha το ήξεραν και πολύ γρήγορα έκαναν τη συμφωνία μαζί του. Παρά το ότι και ο ίδιος ο Vinales έλεγε μετά ότι αυτή η κίνηση ήταν έκπληξη και γι’ αυτόν. Άλλωστε τα προβλήματα στην ομάδα είχαν ήδη ξεκινήσει.

«Υπήρχε μια πάρα πολύ καλή προσφορά από την Ducati και όλοι ξέρουμε πόσο δυνατός είναι ο Maverick στη μέρα του», συνεχίζει ο Jarvis.
«Την ίδια ώρα είχε προγραμματιστεί η μετακίνηση του Valentino στην Petronas και χωρίς τον Vale ο Vinales θα μπορούσε να είναι το πρώτο όνομα».

Όμως κάτι τέτοιο ποτέ δεν έγινε…

Πλέον τα δεδομένα με τις ανανεώσεις συμβολαίων στην ομάδα ενδέχεται να αλλάξουν.

vin-proto-onoma-2021-ertr2.jpg

Άλλωστε οι ανανεώσεις έχουν ήδη αλλάξει, σε σχέση με τα κλασικά διετή συμβόλαια του παρελθόντος.

Έχουμε δύο νέες «σχολές» τώρα πια: τη μία που ξεκίνησε η Honda με τα 4ετές συμβόλαιο στον Marquez και την οποία μιμήθηκε η ΚΤΜ και τη δεύτερη αυτή της Ducati που προσφέρει μονοετή συμβόλαιο με επιλογή ανανέωσης από την ομάδα.

Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα. Στην Yamaha πλέον – αν μπορούσαν να προβλέψουν το μέλλον – θα άλλαζαν αρκετά πράγματα.

«Εκ των υστέρων, αν και είναι εύκολο να το λες τώρα, δεν θα ανανεώναμε για δύο χρόνια το συμβόλαιό του. Όμως και πάλι δεν είναι εύκολο να το πεις αυτό», συνεχίζει ο Jarvis.

«Αν μετά τη νίκη του στο Qatar στην αρχή της σεζόν συνέχιζε και έπαιρνε κι άλλες νίκες, τότε θα συμφωνούσαν όλοι ότι κάναμε τη σωστή επιλογή…».

Και όπως πολύ σωστά καταλήγει με τις δηλώσεις του ο Lin Jarvis: «Κάποιες φορές κερδίζεις με αυτές τις αποφάσεις και κάποιες φορές χάνεις».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 12:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon