.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 11:26

BMW i4 M50 - Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο ασφαλείας στο MotoGP, με 544 hp!

Η BMW M GmbH, αποκάλυψε το νέο επίσημο -και πρώτο ηλεκτρικό- αυτοκίνητο ασφαλείας BMW i4 M50 για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIM Enel MotoE στον αυστριακό αγώνα του MotoGP στις 15 Αυγούστου 2021, στο Red Bull Ring.

Αυτό αντικαθιστά το προηγούμενο safety car, BMW i8, το οποίο προσέφερε τις υπηρεσίες του στην κατηγορία ηλεκτρικών μοτοσικλετών, που εντάσσεται στο πρόγραμμα του MotoGP.

Το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας του FIM Enel MotoE™ World Cup βασίζεται στην BMW i4 M50, που θα λανσαριστεί το Νοέμβριο του 2021.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH θα προσφέρει ισχυρή οδηγική απόλαυση. Έχοντας από έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός και στον πίσω άξονα, που παράγουν συνολικά 400 kW/544 hp, και τεχνολογία πλαισίου M, προσφέρει συναρπαστικές επιδόσεις.

Στη συναισθηματική οδηγική εμπειρία συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό ο ήχος του αυτοκινήτου που αναπτύχθηκε ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα BMW M. Με όλα τα προσόντα της, η BMW i4 M50 αποτελεί την ιδανική βάση για χρήση ως αυτοκίνητο ασφαλείας στο MotoE.

«Με την BMW i4 M50, κάνουμε την είσοδό μας σε μία νέα εποχή και παρουσιάζουμε το πρώτο μας μοντέλο M με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης», δήλωσε ο Markus Flasch, CEO της BMW M GmbH.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021 11:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon