.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 17:44

Valentino Rossi: Οι κανονισμοί του MotoGP δημιουργούν σύγχυση και μπέρδεμα!

Οι αποφάσεις της Διεύθυνσης Αγώνων στο MotoGP βρίσκονται για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο, μετά το περιστατικό με την αγωνιστική φόρμα του Fabio Quartararo στο Montmelo της Βαρκελώνης. Αυτή τη φορά είναι η σειρά του Valentino Rossi να προσφέρει τη δική του, ιδιαίτερη, οπτική στο θέμα αυτό.

Τα τελευταία χρόνια σχεδόν πάντα θα υπάρξουν παραπάνω από ένα Grand Prix, κατά τη διάρκεια των οποίων η Διεύθυνση Αγώνων θα βρεθεί στο στόχαστρο θεατών, ομάδων και πιλότων.

Το πρόσφατο GP της Καταλονίας «πρωταγωνιστεί» με την πολύ αργοπορημένη απόφαση των υπευθύνων να τιμωρήσουν τον Fabio Quartararo για το ότι αγωνίστηκε για λίγους γύρους στο τέλος με ανοιχτή φόρμα.

rossi2.jpg

Κατά τη διάρκεια του αγώνα και όταν έκοψε την πίστα στις στροφές 1-2, τον τιμώρησαν με ποινή τριών δευτερολέπτων επειδή δεν έκλεισε το γκάζι στη συνέχεια, όταν επέστρεψε δηλαδή στην πίστα. Αρκετές ώρες μετά, επέβαλαν νέα ποινή τριών δευτερολέπτων στον Γάλλο, ο οποίος μέσα στην πίστα τερμάτισε τρίτος αλλά στα χαρτιά τον βλέπει κανείς στην 6η θέση.

Για τον Valentino Rossi, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει διαύγεια στους κανονισμούς του MotoGP. Ο βετεράνος σούπερ σταρ μίλησε για τις αποφάσεις και τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί, επισημαίνοντας ότι οι κανονισμοί δεν είναι ξεκάθαροι και γι’ αυτό βλέπουμε διαφορετικές αντιδράσεις-αποφάσεις σε διαφορετικές περιστάσεις.

rossi3.jpg

«Πάντα υπάρχει πάρα πολλή σύγχυση», λέει ο Valentino Rossi. «Σε τέτοιες συνθήκες δεν είναι ξεκάθαρο το θα γίνει και πρέπει να περιμένεις 1-2 ώρες μετά τον αγώνα για να ξεκαθαρίσει το πράμα. Το μπέρδεμα είναι μεγάλο».

«Για μένα φταίει το γεγονός ότι οι κανονισμοί δεν είναι αρκετά ακριβείς. Επιπρόσθετα υπάρχουν και πολλοί κανονισμοί που μπορούν να ερμηνευθούν διαφορετικά, με αποτέλεσμα να έχουμε διαφορετικές αντιδράσεις και αυτό δημιουργεί μεγάλη σύγχυση».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 17:47

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon