.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 11:32

MotoGP – Η υγεία του Fausto Gresini πήρε μια άσχημη στροφή

Τα τελευταία νέα από την πορία της υγείας του, ασθενούς με covid-19, Gresini δεν επιτρέπουν καθησυχασμό.

Ο Ιταλός πρώην πρωταθλητής GP125 και ιδιοκτήτης ομάδων σε όλες τις κατηγορίες MotoGP νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε νοσοκομείο της Μπολόνιας από τις 27 Δεκεμβρίου, αφότου νόσησε με covid.

Όλα τα πρόσφατα ιατρικά ανακοινωθέντα παρουσίαζαν μιαν εικόνα διαρκούς βελτίωσης, σε βαθμό που οι γιατροί είχαν βγάλει τον Gresini από το φαρμακολογικό κώμα στο οποίο τον είχαν θέσει και όλη την περασμένη εβδομάδα παρουσίαζε μια βελτιούμενη κλινική εικόνα.

Ωστόσο το πρόβλημα του χαμηλού κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο διατηρούσε την ανάγκη να παραμείνει σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής του και η τελευταία είδηση που βγήκε από την εντατική του νοσοκομείου Maggiore Carlo Alberto Pizzardi δεν είναι εξίσου αισιόδοξη.

Την είδηση τροφοδότησε ο γιος του Fausto Gresini, Lorenzo, ο οποίος ενημέρωσε την Ιταλική ιστοσελίδα GPOne πως ο πατέρας του ανέβασε εκ νέου υψηλό πυρετό, με μια σύντομη ανακοίνωση που φανερώνει την έντονη ανησυχία του:

“Χτες [σ.σ. Κυριακή 16/1] η κατάσταση του πατέρα μου επιδεινώθηκε με υψηλό πυρετό. Δεν θέλω να μπλεχτώ με εξηγήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, γράφω για τους φίλους μας, κοντινούς και μακρινούς, όλους όσους μας ακολουθούν και πρωτίστως για να ενημερώσω τον κόσμο... Λένε πως επηρεάζει μόνο όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα ή τους ηλικιωμένους. Εγώ όμως γνωρίζω τον πατέρα μου και σας βεβαιώνω πως πριν τον ιό ήταν πάντα ένας 59χρονος με τέλεια υγεία, όπως και πολλοί άλλοι. Γνωρίζω επίσης και έχω ακούσει πολλές ιστορίες για ανθρώπους 10-11 χρόνια νεότερους από αυτόν, επίσης με άριστη υγεία, που τώρα δυσκολεύονται και βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Με αυτό θέλω να σας πω να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί και, αν δεν θέλετε να το κάνετε για τους εαυτούς σας, κάντε το για τους άλλους. Θα ήθελα από καρδιάς να στείλω μια αγκαλιά στους γιατρούς, τις νοσοκόμες και τις οικογένειες που μάχονται ενάντια σε αυτό το αόρατο τέρας.”

Από πλευράς μας ευχόμαστε να επανέλθει στον δρόμο της αποκατάστασης η υγεία του Fausto Gresini, ο οποίος σε λίγες μέρες (23/1) γιορτάζει τα 60ά του γενέθλια.

*Στην κεντρική εικόνα απεικονίζεται ο Gresini (δεξιά) πανηγυρίζοντας με τον αναβάτη του, Jorge Martin, τον τίτλο της Moto3 το 2018. Ο νεαρός Ισπανός αναβάτης στη συνέχεια πέρασε δύο σεζόν στη Moto2 και φέτος είναι ένας από τους τρεις rookies της μεγάλης κατηγορίας MotoGP με την ΚΤΜ.

Πηγή: GPOne

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 11:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon