.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 13:31

IOMTT - Θύελλα αντιδράσεων για την πιθανή κατάργηση του ιστορικού πίνακα αποτελεσμάτων

Η απόφαση της διοργάνωσης του Isle of Man TT να αντικαταστήσει τον ιστορικό και μοναδικό παγκοσμίως σε event μηχανοκίνητου αθλητισμού, πίνακα αποτελεσμάτων, με ψηφιακό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους οπαδούς των αγώνων Road Racing.

Μιλάμε για έναν τεράστιο, ξύλινο πίνακα αποτελεσμάτων που μετράει ιστορία 100 και πλέον χρόνων!

Στον ίδιο πίνακα που υπάρχει και σήμερα, έχουν αναγραφεί οι χρόνοι και τα ρεκόρ θρυλικών αναβατών, όπως των Geoff Duke, Giacomo Agostini, Mike Hailwood, John McGuinness, Michael Dunlop, Peter Hickman, και τόσων άλλων.

Η διαδικασία ενημέρωσης του πίνακα είναι χειροκίνητη, πραγματικά εξωφρενική για τα σημερινά δεδομένα μιας ψηφιακής εποχής, και χρειάζεται τη συνεργασία σχεδόν… 100 ατόμων!

Τα 70 από τα παραπάνω άτομα είναι πρόσκοποι, που προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, ενώ για τη σκληρή δουλειά τους παίρνουν ειδικό σήμα αναγνώρισης -TT badge!

Οι χρόνοι του κάθε αγωνιζόμενου σε 4 σημεία της διαδρομής του αγώνα (Grandstand, Glen Helen, Ramsey Hairpin και Bungalow) φτάνουν ακαριαία μέσω τηλεμετρίας στην εκκίνηση του αγώνα που βρίσκεται και ο πίνακας.

Τα δεδομένα μεταβιβάζονται άμεσα από τον πύργο ελέγχου σε μια ομάδα διακοσμητών, πίσω από τον πίνακα, η οποία γράφει τους χρόνους του κάθε αναβάτη σε μια πλάκα με το όνομα του.

Κατόπιν, οι 70 πρόσκοποι ανεβάζουν αυτές τις πλάκες στον πίνακα, ενημερώνοντας τον.

Μια δεύτερη ομάδα προσκόπων είναι υπεύθυνη για το «Light Box», ένα κουτί με φωτάκια που μοιάζει να ανήκει σε παλιό… τσίρκο! Κάθε φωτάκι συμβολίζει και έναν αναβάτη, και αυτά βοηθούν τις ομάδες να καταλάβουν πότε έρχεται ο αναβάτης τους για pit stop.

Το 2014, μετά από φήμες για την αντικατάσταση του πίνακα με σύγχρονο ψηφιακό, οι φαν του αγώνα είχαν δημιουργήσει μια λίστα υπογραφών, για την προστασία του ιστορικού πίνακα.

Το 2019, η διοργάνωση του αγώνα ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση για την τύχη του ιστορικού πίνακα, συμβουλευόμενη ειδικούς, αγωνιζόμενους και οπαδούς του αγώνα.

Και τώρα, από ότι φαίνεται, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η διοργάνωση να προχωρήσει στην αντικατάσταση του πίνακα με έναν άλλο, ψηφιακό.

Η παραπάνω πληροφορία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και διαμαρτυριών, ενώ αν κάποιος παρατηρήσει τα σχόλια στα social media, θα διαπιστώσει πως σχεδόν το 100% αυτών απαιτεί να παραμείνει ο παλιός πίνακας σε λειτουργία.

Μάλιστα οι εξαγριωμένοι φίλοι του ΤΤ έχουν ήδη ξεκινήσει νέα λίστα υπογραφών με αίτημα την διατήρηση του παλιού πίνακα.

Θα δούμε την διοργάνωση να αγνοεί τους παραπάνω χάρη της ψηφιακής απλοποίησης του πίνακα αποτελεσμάτων; Ή θα διατηρηθεί ο παραδοσιακός πίνακας, και μαζί του ένα μοναδικό ιστορικό στοιχείο του ΤΤ;

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από άρθρο του BikeSocial για τα μυστικά του πίνακα αποτελεσμάτων του ΤΤ. Φωτογραφία ανοίγματος: Road Racing News

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2020 13:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon