.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 14:00

MotoGP - Η Michelin επιστρέφει στη βάση της για τρεις αγώνες σε δύο μέρες

Η Michelin επιστρέφει στη Γαλλία, στο Le Mans για τον ένατο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP Shark Helmets Grand Prix de France, καθώς και για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIM Enel MotoE που θα ολοκληρωθεί με δύο γύρους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι πολύ σημαντικός για τη Michelin καθώς έχει γράψει ιστορία στην πίστα, τόσο στους δύο όσο και στους τέσσερις τροχούς. Η εμβληματική πίστα αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς και ιστορικές στο ετήσιο ημερολόγιο των αγώνων MotoGP και αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Michelin, λόγω των πολλών ρεκόρ που έχει καταρρίψει.

Η πίστα των 4.185μ. αποτελείται από πέντε αριστερές και εννέα δεξιές στροφές και γενικά είναι πολύ σφιχτή με μια σειρά από χαμηλότερες γωνίες ταχυτήτων που απαιτούν ένα σταθερό μπροστινό ελαστικό. Τα ελαστικά MICHELIN Power Slicks θα είναι διαθέσιμα για να καλύψουν τις ανάγκες των αναβατών για σκληρό φρενάρισμα, ενώ το νέο μας ελαστικό για τη σεζόν 2020 θα προσφέρει την μέγιστη δυνατή επιτάχυνση για να βοηθήσει να σημειωθούν ταχύτεροι χρόνοι.

Mε νέα άσφαλτο από το 2016, το Bugatti Circuit έχει μέτριο επίπεδο πρόσφυσης. Η γκάμα των ελαστικών MICHELIN Power Slick θα είναι διαθέσιμη για να βοηθήσει τους κατασκευαστές και τους αναβάτες να επιλέξουν τα κατάλληλα μείγματα γόμας, για να πάρουν τη βέλτιστη ρύθμιση για τις μοτοσυκλέτες τους στον αγώνα των 27 γύρων. Η γκάμα των μπροστινών ελαστικών θα είναι διαθέσιμη σε μαλακό, μεσαίο και δύο σκληρά μείγματα γομών, όλα συμμετρικής σχεδίασης σε αντίθεση με τα πίσω που είναι ασύμμετρης και θα φέρουν σκληρότερο μείγμα γόμας στο δεξί τμήμα του πέλματος, για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των δεξιών στροφών της πίστας.

Η Michelin και οι υπόλοιπες ομάδες του MotoGP επισκέπτονται το Le Mans παραδοσιακά το Μάιο, αλλά λόγω των αλλαγών που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19 στο ημερολόγιο των αγώνων, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί εκεί τον Οκτώβριο αυτής της σεζόν, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό για τη Michelin να έρθει αντιμέτωπη με συνθήκες βροχής, καθώς η πιθανότητα για βροχή είναι μεγαλύτερη στην περιοχή Sarthe της Γαλλίας αυτή τη περίοδο του έτους. Συνεπώς θα υπάρχουν διαθέσιμα τα ελαστικά MICHELIN Power Rain. Θα είναι διαθέσιμα σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας και για τους δύο τροχούς, τα δε πίσω ελαστικά θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης με σκληρότερο μείγμα γόμα στο δεξί τμήμα του πέλματος.

Η έναρξη των αγώνων θα γίνει την Παρασκευή το πρωί με τα δυο σκέλη των ελεύθερων δοκιμών. Περισσότερες δοκιμές θα διεξαχθούν Σάββατο πριν ξεκινήσουν οι κατατακτήριες του απογεύματος που θα καθορίσουν τη θέση των αναβατών στη σχάρα της εκκίνησης. Η έναρξη του ένατου αγώνα της φετινής σεζόν είναι προγραμματισμένη να γίνει μια ώρα νωρίτερα από ότι συνήθως, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 13:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα).

2020 08 gp rimini 00603

Το πρωτάθλημα MotoE ολοκληρώνεται με δυο αγώνες και την ανάδειξη του νικητή

Αυτή είναι η δεύτερη σεζόν της Michelin ως ο Επίσημος Προμηθευτής Ελαστικών στο Παγκόσμιου Κυπέλλου FIM Enel MotoE, που φτάνει το αποκορύφωμά του στη έδρα της γαλλικής εταιρείας, καθώς η υπόθεση τίτλος θα ξεκαθαρίσει κατά τη διάρκεια αυτών των δύο αγώνων στο Le Mans.

Αυτή τη σεζόν η Michelin παρουσίασε τα νέα ελαστικά Slick MotoE – με το νέας σχεδίασης πίσω ελαστικό κι όλη την γκάμα να χρησιμοποιεί βιοϋλικά και αναγεννώμενα υλικά - και κατά τη διάρκεια των συναρπαστικών αγώνων του τρέχοντος έτους, τα ρεκόρ έσπασαν πολλές φορές με τα νέα ελαστικά και οι αναβάτες βελτίωσαν το στυλ οδήγησης και τις επιδόσεις τους, λόγω της πρόσθετης πρόσφυσης που τους παρέχεται από τα τελευταίας γενιάς ελαστικά για το MotoE στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες Energica Ego Corsa.

Επιπλέον, τα νέα ελαστικά για τη MotoE είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Είναι διαθέσιμα σε μεσαίο μείγμα γόμας για τα μπροστινά ελαστικά, ενώ τα πίσω είναι διαθέσιμα σε μαλακό μείγμα γόμας κι όλα είναι συμμετρικής σχεδίασης. Σε περίπτωση βροχής, υπάρχουν διαθέσιμα τα ελαστικά MICHELIN Power Rain για την κατηγορία MotoE. Μπροστινό ελαστικό σε μαλακό μείγμα γόμας, ενώ το πίσω με έξτρα μαλακό μείγμα γόμας, όλα συμμετρικά.

Η έναρξη των αγώνων της κατηγορία MotoE θα γίνει με τις ελεύθερες δοκιμές την Παρασκευή και θα ακολουθήσει η E-Pole το Σάββατο, το πρωί. Ο πρώτος αγώνας θα πραγματοποιηθεί αργότερα εκείνη την ημέρα, καθώς οι αναβάτες θα πάρουν θέσεις στη σχάρα εκκίνησης στις 16.15 τοπική ώρα, ενώ την Κυριακή 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο τελικός αγώνας της σεζόν στις 15.40 τοπική ώρα.

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:

«Ο αγώνας του Le Mans αποτελεί τον πιο απαιτητικό αγώνα της σεζόν για τη Michelin, καθώς υπό φυσιολογικές συνθήκες οι άνθρωποι μας από το Clermont-Ferrand και τα άλλα εργοστάσια της Michelin θα μας επισκέπτονταν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αλλά αυτό δεν θα συμβεί φέτος λόγω των πρωτοκόλλων. Παρόλα αυτά, θα έχουμε ένα απαιτητικό πρόγραμμα με τρεις αγώνες σε δύο ημέρες. Η πίστα του Le Mans χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς υπάρχουν πολλές αργές στροφές και σκληρό φρενάρισμα, οπότε το μπροστινό ελαστικό έχει να κάνει πολλή δουλειά. Για τον λόγο αυτό, επιλέξαμε προσεκτικά τα μείγματα γόμας για να ταιριάζουν καλύτερα στην πίστα, καθώς τη φετινή σεζόν θα πάμε σε εντελώς διαφορετική ώρα από το συνηθισμένο και μπορεί οι καιρικές συνθήκες να είναι πιο ψυχρές το πρωί. Έχουμε λάβει υπόψη όλους τους παράγοντες και έχουμε φέρει τα κατάλληλα μείγματα γόμα για αυτόν τον αγώνα. Η MotoE θα ολοκληρωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, με δύο αγώνες και θα αναδειχθεί ο νικητής. Ήταν μια πολύ καλή σεζόν για εμάς, κάναμε κάποιους καταπληκτικούς αγώνες μέχρι τώρα και τα νέα ελαστικά που παρουσιάσαμε φέτος είχαν εξαιρετικές επιδόσεις. Έχουμε συλλέξει αρκετά δεδομένα από τους αγώνες που θα μας βοηθήσουν να μεταφέρουμε τις γνώσεις μας από την πίστα στο δρόμο εξετάζοντας πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές, καθώς η Michelin προχωρά μπροστά».

2020 michelin motogp press kit12

Σχετικά με τον Όμιλο Michelin:

Με αποστολή να προωθεί διαρκώς τη βιώσιμη κινητικότητα ανθρώπων και αγαθών, η Michelin σχεδιάζει, κατασκευάζει και εμπορεύεται ελαστικά για κάθε όχημα. Διαθέτει μία σειρά καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών, όπως συστήματα διαχείρισης στόλων και εργαλεία που ενισχύουν την κινητικότητα. Παράλληλα, δημοσιεύσει κάθε χρόνο μία σειρά από ταξιδιωτικούς οδηγούς, με επιλογές ξενοδοχείων και εστιατορίων, οδικούς χάρτες και Άτλαντες. Με έδρα το Clermont-Ferrand της Γαλλίας, ο Όμιλος της Michelin έχει παρουσία σε 170 χώρες και περισσότερους από 114.000 εργαζομένους, ενώ διαθέτει 68 μονάδες παραγωγής σε 17 χώρες και Τεχνολογικά Κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία. (www.michelin.com)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 14:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon