.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 14:14

MV Agusta WorldSSP – Επετειακή βαφή για τα 75 χρόνια της και βάζει πλώρη για τίτλο!

Η MV Agusta ενίσχυσε με έναν παγκόσμιο πρωταθλητή την ομάδα της, παρουσίασε τα επετειακά της χρώματα και θέτει ως στόχο την κορυφή του Παγκοσμίου Supersport.

Η επιστροφή της θρυλικής εταιρείας στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων ταχύτητας έχει γίνει πραγματικότητα εδώ και μερικά χρόνια (2013), ωστόσο η MV ακόμη δεν έχει γευτεί τη χαρά ενός τίτλου.

Μένοντας μακριά από τις μεγάλες κατηγορίες (MotoGP και WorldSBK), τρέχει ομάδες σε Moto2 και WorldSSP όπου και διακρίνεται πλέον τακτικά. Μετρά 83 αγώνες WorldSSP, στους οποίους έχει καταφέρει 16 pole positions και 39 επισκέψεις στο βάθρο.

Το 2020 είναι μια χρονιά με ιδιαίτερη σημασία για την Ιταλική εταιρεία καθώς συμπληρώνει 75 χρόνια ζωής και θέλει να τη συνδυάσει με αγωνιστικές επιτυχίες. Για να το καταφέρει αυτό αποφάσισε να κάνει μια μικρή υπέρβαση, υπογράφοντας τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Supersport 2019, Randy Krummenacher.

Ο Ελβετός πήρε τον τίτλο τη σεζόν που πέρασε με τη Yamaha, την εταιρεία που σαρώνει τα πάντα στο Παγκόσμιο SSP καπαρώνοντας τις τρεις πρώτες θέσεις στην κατάταξη Αναβατών (Krummenacher, Federico Caricasulo και Jules Cluzel) και τον τίτλο Κατασκευαστών με πολύ μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη Kawasaki.

07874 TEST2020 JEREZ JAN Action
O Randy Krummenacher με την MV Agusta F3 RC 675 στο Jerez Test 2020 τον περασμένο μήνα

Για την MV Agusta η κατάκτηση της τρίτης θέσης στην κατάταξη Κατασκευαστών (μπροστά από τη Honda που έχει πλέον εγκαταλείψει το ενδιαφέρον της για την κατηγορία), αλλά και η έκτη θέση του Raffaele de Rosa στο πρωτάθλημα του 2019 δίνουν ελπίδες, με τον Ιταλό να μετρά στα φετινά του πεπραγμένα δύο βάθρα, αλλά χωρίς νίκη.

Το ενδιαφέρον για την MV είναι πως ο Krummenacher δεν αντικαθιστά κάποιον αναβάτη στην ομάδα, αλλά προστίθεται ως τρίτος δίπλα στους de Rosa και Federico Fuligni που συνεχίζουν από πέρυσι.

Αν μη τι άλλο, αυτό μας δείχνει πως οι Ιταλοί κρίνουν ότι έφτασε η ώρα για την τρικύλινδρη F3 RC 675 να χτυπήσει κορυφή και με την έλευση του πρωταθλητή ελπίζουν να είναι μέσα στο παιχνίδι εξαρχής.

Για τον δε Krummenacher, η MV Agusta συνιστά μια σπουδαία ευκαιρία καθώς θα ήθελε πολύ να κερδίσει τις Yamaha - έως πάρα πολύ, έχοντας φύγει από την ομάδα Bardhal Evan Bros με όχι και τις καλύτερες των συνθηκών - ενώ υπάρχει πάντα και το κίνητρο της δόξας, καθώς θα γίνει ο πρώτος στην ιστορία του Παγκοσμίου Supersport που θα έχει πάρει συνεχόμενους τίτλους με διαφορετικούς Κατασκευαστές.

Η αλήθεια είναι πως η επίτευξη του στόχου αυτού φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη αυτή τη στιγμή, ωστόσο η προσθήκη ενός αναβάτη που αποδεδειγμένα μπορεί να παίξει για τον τίτλο είναι ίσως η καλύτερη αρχή. Το κατά πόσο αυτό ήταν που της έλειπε, είναι κάτι που θα αποδειχθεί στην πορεία του πρωταθλήματος.

Πάντως οι πρώτες ενδείξεις είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξες: στο πρώτο του τεστ με την MV Agusta στη Jerez τον Ιανουάριο ο “Krummenator” έγραψε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο, ήταν με συνέπεια ψηλά τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο και σκεφτείτε πως ακόμη δεν είχε εξοικειωθεί με τη μοτοσυκλέτα του καλά-καλά... 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 14:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon