Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 15:17

H Kawasaki ζήτησε να τρέξει wildcard σε αγώνα MotoGP με την ομάδα WorldSBK!

Η πρότασή της απορρίφθηκε με μια απρόσμενα απότομη αιτιολογία.

Όπως δημοσιεύει το Ιταλικό GPOne, επιβεβαίωσε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Dorna, Carmelo Ezpeleta, την πληροφορία πως η Kawasaki τον προσέγγισε ζητώντας να συμμετάσχει σε έναν αγώνα MotoGP ως wildcard (έκτακτη συμμετοχή σε έναν αγώνα) με την εργοστασιακή της ομάδα στο WorldSBK!

Το αίτημα απορρίφθηκε επιτόπου από τον Ezpeleta, καθώς τους εξήγησε πως οι θέσεις των wildcard συμμετοχών προορίζονται αποκλειστικά για όσες ομάδες ήδη συμμετέχουν στο MotoGP.

Μάλιστα, στην απάντησή του στο GPOne συνέχισε λέγοντας με αρκετή δόση ωμότητας: “Πήγα στο paddock του WorldSBK και τους εξήγησα πως είναι η δεύτερη κατηγορία.”

Θυμίζουμε πως μετά και τους τελευταίους γύρους εξαγορών, τα δικαιώματα του WorldSBK πουλήθηκαν το 2012 από την InFront Motorsports (των αδελφών Flammini) στον επενδυτικό όμιλο Bridgepoint, ο οποίος είναι και ο πλειοψηφικός μέτοχος της Dorna.

Έτσι, από τη σεζόν του 2013 τα δύο κορυφαία παγκόσμια πρωταθλήματα ταχύτητας μοτοσυκλετών βρίσκονται υπό την ίδια σκέπη, με τη Dorna να επιβάλλει σειρά περιοριστικών κανονισμών στο WorldSBK με στόχο να το κάνει πιο προσιτό για τις ομάδες, καθώς στην πράξη έστρεψε τη μεγάλη κατηγορία πιο κοντά στη λογική της Superstock 1000 – η οποία πλέον έχει καταργηθεί.

Ουδείς αμφιβάλλει πως το να δούμε τον Jonathan Rea με την εργοστασιακή ZX-10RR του να αγωνίζεται ανάμεσα στα πρωτότυπα MotoGP φαντάζει ως απολαυστικότατο σενάριο, αλλά φαίνεται πως δεν πρόκειται να δούμε κάτι τέτοιο να συμβαίνει σύντομα.

Ενδεχομένως η Dorna να συνυπολογίζει πως, αν δεχόταν την πρόταση, θα άνοιγε μια πόρτα που μετά δεν θα μπορούσε να κλείσει και σε άλλους κατασκευαστές. Αντιθέτως, πολύ θα ήθελε να ξαναδεί την Kawasaki πίσω στο MotoGP μετά την αποχώρησή της από το πρωτάθλημα για οικονομικούς λόγους το 2009, αλλά με ένα νέο πρωτότυπο και όχι με το ZX-10RR παραγωγής.

Πηγή

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 15:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT