.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 12:29

MotoGP – Κίνδυνος για το Ταϊλανδικό GP λόγω κοροναϊού

Η συνεχιζόμενη κρίση με τη νέα επιδημία προκαλεί πονοκεφάλους (και) στη Dorna.

Το 2020 άνοιξε μάλλον δυσάρεστα με τον περίφημο πια κοροναϊό, που βαπτίστηκε 2019-nCoV από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και γίνεται πλέον γνωστός ως Covid19 για την τηλεοπτική μας ευκολία.

Με αρκετές πόλεις της Κίνας να είναι αποκλεισμένες, έκτακτα μέτρα να εφαρμόζονται στις μεταφορές και εμβόλιο να μην έχει ακόμη εμφανιστεί, εύλογα οι επιδράσεις του έχουν γίνει αισθητές σε πολλά επίπεδα της παγκόσμιας πραγματικότητας.

Ένα από αυτά είναι και το αθλητικό κομμάτι, καθώς διαρκώς μαθαίνουμε για διοργανώσεις που ακυρώνονται ή μετατίθενται σε μεταγενέστερες ημερομηνίες. Ίσως η πιο πολυδιαφημισμένη ιστορία αφορά στη ματαίωση του Κινεζικού F1 GP που ήταν προγραμματισμένο για τις 19 Απριλίου και για το οποίο πλέον αναζητείται νέα ημερομηνία σε ένα ήδη σφικτό πρόγραμμα.

Το MotoGP δεν τρέχει πια στην Κίνα μετά το όχι και τόσο πετυχημένο πείραμα της Σανγκάης πριν μερικά χρόνια, αλλά επισκέπτεται γειτονικές χώρες και μάλιστα σύντομα.

Ο λόγος για το GP της Ταϊλάνδης στην πίστα Buriram που φέτος μεταφέρθηκε νωρίς στο πρόγραμμα. Πέρυσι είχε γίνει στις 6 Οκτωβρίου και μάλιστα ήταν ο αγώνας στον οποίο ο Marc Marquez κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο, φέτος όμως μπήκε στο πρόγραμμα σε νέα ημερομηνία, στις 22 Μαρτίου ως δεύτερος αγώνας της νέας σεζόν.

Με το πρωτάθλημα να ξεκινά πρακτικά επί Ασιατικού εδάφους (Κατάρ) και να συνεχίζει στην Ταϊλάνδη πριν περάσει τον ωκεανό με προορισμό της ΗΠΑ, ήταν λογικό να προκύπτουν ερωτήματα για τη Dorna.

Ο διευθύνων σύμβουλός της, Carmelo Ezpeleta, απάντησε σχετικά:

“Θα πάμε στο Κατάρ με ασφάλεια και όπως προβλέπει το πρόγραμμα γιατί έχουμε λάβει εγγυήσεις πως δεν θα υπάρξει κανένας κίνδυνος, αλλά για την Ταϊλάνδη που βρίσκεται πολύ πιο κοντά στην επιδημία, ζητήσαμε πληροφορίες από την κυβέρνηση της χώρας και περιμένουμε απαντήσεις. Η απόφασή μας θα εξαρτηθεί από όσα μας πουν, γιατί η ασφάλεια είναι πάντα το πρώτο που μας ενδιαφέρει και, αν δεν μπορούμε να πάμε τον Μάρτιο, θα αναζητήσουμε νέα ημερομηνία. Περιμένουμε μιαν απάντηση τις ερχόμενες μέρες, πριν φύγουμε για το Κατάρ.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon