.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 16:28

MotoGP - Ο Maverick Vinales ανανέωσε με τη Yamaha

Ο Ισπανός μόλις ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Yamaha και πλέον ανοίγει και επίσημα ο μεταγραφικός ασκός του Αιόλου ενόψει 2021.

Με μια λιτή ανακοίνωση η Yamaha ανακοινώνει πως εξασφάλισε την υπογραφή του Maverick Vinales και για τις σεζόν 2021-2022.

Ο Ισπανός αναβάτης ήρθε κατευθείαν στην εργοστασιακή Yamaha το 2017 από τη Moto2 και τη σεζόν του 2019 ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην τρίτη θέση, πρώτος μεταξύ των τεσσάρων Yamaha, όντας ο μοναδικός αναβάτης που πήρε νίκη σε Grand Prix με M1 – δις, σε Assen και Sepang.

Η υπογραφή του ουσιαστικά ανοίγει τη μεταγραφική θύελλα που αναμένεται να χαρακτηρίσει το πρώτο μισό του πρωταθλήματος του 2020, καθώς στο τέλος αυτής της νέας σεζόν λήγουν όλα τα συμβόλαια αναβατών πλην του Tito Rabat.

Η ανανέωσή του στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha αναμένεται να προκαλέσει έντονους κυματισμούς, καθώς ο Vinales θεωρείτο ένας από τους βασικούς (αν όχι ο βασικότερος) στόχους της Ducati για το 2021.

MotoGP Maverick Vinales Movistar Yamaha MotoGP Michelin et Yamaha renouent avec la victoire en Australie

Πλέον λογικά οι Ιταλοί θα κοιτάξουν ακόμη πιο δυναμικά τον έτερο φερόμενο ως στόχο τους, τον Γάλλο θαυματουργό rookie Fabio Quartararo, γεγονός που μοιραία θα ρίξει πίεση στον Valentino Rossi. Συγκεκριμένα, αν η Yamaha θέλει να κρατήσει τον Quartararo στους κόλπους της θα πρέπει πιθανότατα να του τάξει εργοστασιακή σέλα για το 2021, γεγονός που σημαίνει ότι ενδεχομένως ο Rossi να δεχτεί νέες ευγενικές πιέσεις προς την πόρτα εξόδου.

Ο ίδιος έχει δηλώσει πως θέλει να δει τη δυναμική της νέας Μ1 στις επίσημες δοκιμές και τους πρώτους αγώνες του 2020, ιδανικά ανακοινώνοντας την απόφαση για το μέλλον του ως τον Ιούνιο και τον αγώνα στο Mugello. Μόνο που πλέον δεν φαίνεται να έχει αυτήν την πολυτέλεια του χρόνου, καθώς είναι μάλλον πιθανό πως η πόρτα του Quartararo θα δεχτεί πολλά και ηχηρά χτυπήματα στις επόμενες μέρες και εβδομάδες. Οι 5-6 μήνες πια φαντάζουν ολάκερος αιώνας, καθώς ως τότε δεν αποκλείεται να έχει ήδη σχηματιστεί το ρόστερ του πρωταθλήματος του 2021.

Οι εξελίξεις αναμένονται πλέον με αγωνία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 16:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon