Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 12:00

Έρχονται αλλαγές στην υπεραιωνόβια διαδρομή του Isle of Man TT

Καλά τα έσοδα από τον τουρισμό που ξαφνικά εμφανίζεται ως καταιγίδα τις δύο εβδομάδες του Tourist Trophy, αλλά οι κάτοικοι έχουν πλέον θέμα με την καθημερινότητά τους.

Η περίφημη Mountain Course αποτελεί ένα από τα ορόσημα του Isle of Man TT και φυσικά ένα μεγάλο κομμάτι του μύθου της βασίζεται στο απλό γεγονός πως έχει παραμείνει εν πολλοίς απαράλλαχτη από το 1911 που πρωτοχρησιμοποιήθηκε.

Πρόκειται για τον μεγάλο γύρο του Νησιού, μήκους περίπου 60 χιλιομέτρων, ο οποίος διασχίζει τόσο το αστικό τοπίο, όσο και κομμάτια ανοικτού δρόμου μακριά από κατοικημένες περιοχές. Ωστόσο, όπως αναφέρεται επανειλημμένα σε δημοσιεύματα του Αγγλικού Τύπου, οι ντόπιοι έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν με το κλείσιμο των δημόσιων δρόμων τις ώρες των δοκιμαστικών και των αγώνων.

Ειδικά αυτοί που κατοικούν πάνω στη διαδρομή του αγώνα, βρίσκονται αποκλεισμένοι στα σπίτια τους για αρκετές ώρες κάθε μέρα στις σχεδόν δύο εβδομάδες που παραδοσιακά διαρκεί το ΤΤ και όχι μόνο, μιας και ανάλογα μέτρα τίθενται σε ισχύ και σε άλλους αγώνες του Isle of Man, όπως το Classic TT.

Επιπλέον, όταν με το καλό ξανανοίξουν οι δρόμοι, σημειώνονται μποτιλιαρίσματα καθώς όλοι οι κάτοικοι σπεύδουν να προλάβουν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους στο διάστημα που οι δρόμοι είναι ανοικτοί.

A77J2561

Για τον λόγο αυτόν, οι διοργανωτές του ΤΤ σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές του νησιού εξετάζουν την εισαγωγή αλλαγών στη διαδρομή του αγώνα, ώστε να ελαφρυνθεί η καθημερινή ζωή των κατοίκων.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι απτό, αλλά αυτό που εξετάζεται είναι η σχεδίαση μιας διαδρομής που να περνά λιγότερο μέσα από κατοικημένες περιοχές χρησιμοποιώντας νέους δρόμους. Μάλιστα, ακούγεται πως ένα από τα κομμάτια υπό εξέταση είναι και η μεταφορά της κεντρικής εξέδρας, Grandstand, σε νέο σημείο, για πρώτη φορά μετά τις αρχές της δεκαετίας του 1970 που στήθηκε.

Μάλλον η είδηση θα στεναχωρήσει τους πιο παραδοσιακούς φίλους του ΤΤ και ίσως να ανακατέψει τα δεδομένα για όσους αναβάτες γνωρίζουν τη Mountain Course σαν την τσέπη τους, αλλά η ουσία είναι πως, απέναντι στις συχνές κριτικές για την επικινδυνότητα του αγώνα, καλό θα ήταν οι διοργανωτές να μην έχουν και το τοπικό κοινό εναντίον τους.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 12:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube