.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 10:13

Carlin Dunne – Το επίσημο πόρισμα για τις συνθήκες του θανάτου του

Οι διοργανωτές του Pikes Peak έδωσαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο άτυχος Αμερικανός έχασε τη ζωή του.

Ο Carlin Dunne είχε αναλάβει το σημαντικό έργο του να τρέξει το πρωτότυπο Ducati Streetfighter V4 στον αγώνα Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC) και το γεγονός είχε ήδη συγκεντρώσει άφθονη δημοσιότητα – χάρη στο παγκόσμιο ντεμπούτο μιας πολυαναμενόμενης μοτοσυκλέτας που θα δύσκολα ξαναδούμε πριν την επίσημη παρουσίασή της τον Νοέμβριο στην EICMA του Μιλάνου.

Η δημοσιότητα συνέχισε να τον συνοδεύει καθώς η νέα Ducati έδειχνε ανίκητη από τις πρώτες δοκιμαστικές αναβάσεις, γράφοντας εξαρχής τους ταχύτερους χρόνους στο Pikes Peak.

Δυστυχώς, τα φώτα των προβολέων έπεσαν πάνω του φωτεινότερα από ποτέ στις 30 Ιουνίου όταν μαθεύτηκε η μακάβρια είδηση πως ο Αμερικανός έχασε τη ζωή του λίγο πριν τον τερματισμό του αγώνα και ενώ όδευε προς τη νίκη με χρόνο-ρεκόρ.

Οι διοργανωτές του αγώνα έδωσαν τώρα στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε για τις συνθήκες του ατυχήματος.

Ο Dunne έπεσε θύμα ενός highside στην τελευταία στροφή πριν τον τερματισμό του αγώνα και αυτό ήταν το μοιραίο συμβάν που του κόστισε τη ζωή.

Οι εμπειρογνώμονες που εξέτασαν τη μοτοσυκλέτα του αποφάνθηκαν πως δεν υπήρχε κανένα μηχανικό πρόβλημα, άρα πιθανότατα πρόκειται για ένα ανθρώπινο λάθος που συνέβη στο λάθος σημείο.

“Θρηνούμε τον τραγικό θάνατο του Carlin και θα παραμείνει στις καρδιές μας για πάντα ως μέλος της οικογένειας του PPIHC. Ο Carlin ήταν αγαπητός σε όλους όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν. Δε χάσαμε απλώς έναν από τους καλύτερους που έχουν ποτέ αγωνιστεί στο Pikes Peak, αλλά ακόμη περισσότερο χάσαμε έναν αναντικατάστατο φίλο της διοργάνωσης αυτής,” δήλωσε η Megan Letham, εκτελεστική διευθύντρια του αγώνα.

Οι διοργανωτές του PPIHC, μαζί με τη Ducati North America και τον χορηγό του αγώνα, Gran Turismo, έστησαν μια καμπάνια κοινωνικής χρηματοδότησης στο GoFundMe για να συγκεντρωθούν χρήματα που θα πάνε στη μητέρα του αδικοχαμένου αναβάτη, ώστε να αποπληρωθούν τα ιατρικά έξοδα και να διοργανωθεί μια τελετή στη μνήμη του στη γενέτειρά του, Santa Barbara, σε περίπου έναν μήνα.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο που δημοσίευσαν οι ιθύνοντες του PPIHC από την τελετή απονομής του αγώνα, όπου οι συναθλητές του αποτίουν φόρο τιμής στον Dunne.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 10:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon