.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 10:47

MotoGP - Νέα ρεκόρ για τη Michelin και νίκη για τον Viñales στο Assen

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα Motul TT Assen που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία, όλα τα ελαστικά της Michelin σημείωσαν εξαιρετικούς χρόνους και είχαν σταθερές επιδόσεις με τον Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) να αναδεικνύεται νικητής και να αποτελεί τον 5 διαφορετικό νικητή έπειτα από την ολοκλήρωση των οχτώ πρώτων αγώνων MotoGP.

Με την έναρξη των κατατακτήριων δοκιμών την Παρασκευή, τα ελαστικά MICHELIN Power Slick σημείωσαν εξαιρετικούς χρόνους καθώς οι αναβάτες προσπαθούσαν να βελτιώσουν τις ρυθμίσεις και το στήσιμο των μοτοσικλετών τους. Οι συνθήκες της πίστας βελτιωθήκαν κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών, με αποτέλεσμα οι χρόνοι να πέφτουν προοδευτικά από την Παρασκευή προς το Σάββατο, γεγονός που συντέλεσε στο να καταρριφθεί το απόλυτο ρεκόρ χρόνου της πίστας τέσσερεις φορές.

Τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT) με το εκπληκτικό 1’32.017, κατά έξι δέκατα του δευτερολέπτου καλύτερος από προηγούμενο ρεκόρ. Επιπλέον, ο Γάλλος αναβάτης με αυτές τις εξαιρετικές επιδόσεις ανακηρύχθηκε ως ο νεότερος οδηγός που έχει κερδίσει την pole position σε δυο συνεχόμενους αγώνες.

201908GPAssen00338 3977 2651 rgb

Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου η θερμοκρασία ήταν υψηλή, ωστόσο την ημέρα του αγώνα η θερμοκρασία της ασφάλτου, λόγω συννεφιάς, έπεσε στους 44ο Κελσίου όπου σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους συντέλεσε ώστε να άλλαξαν τα δεδομένα για τους αναβάτες.

Τα ελαστικά MICHELIN Power Slick αποτέλεσαν βασικό παράγοντα για τον αγώνα, αφού χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μείγματα γομών, καθώς οι αναβάτες ήθελαν να είναι σίγουροι ότι θα έχουν εξαιρετικές επιδόσεις με τα ελαστικά MICHELIN Power Slicks στην πρόσφυση στην πίστα των 4.542 μ, καθώς και τη μέγιστη σταθερότητα και ακρίβεια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

201908GPAssen00303 4083 2722 rgb

Ο Quartararo ξεκίνησε από την pole position, ωστόσο ο Alex Rins (Team SUZUKI ECSTAR) έστριψε πρώτος στο τέλος της ευθείας και πήρε τα ηνία του αγώνα μέχρι να κάνει το λάθος, πιέζοντας περισσότερο από όσο θα έπρεπε τον μπροστινό τροχό που τον οδήγησε σε πτώση.

Στη συνέχεια οι αναβάτες Quartararo, Marc Marquez (Repsol Honda Team) και Viñales αποτέλεσαν το γκρουπ των τριών πρώτων αναβατών. Η μάχη μεταξύ τους διήρκησε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα μέχρι ο Viñales – που χρησιμοποιούσε το μεσαίο μείγμα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick για τον εμπρός τροχό και το σκληρό για τον πίσω – έκανε την καθοριστική του κίνηση στο 16ο γύρο και κατάφερε να δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας από τους υπολοίπους και να κυριαρχήσει στον αγώνα. Με αυτό τον τρόπο, κατέρριψε και το συνολικό χρόνο αγώνα αφού ήταν σχεδόν 18 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον περυσινό.

Ο Marquez – που χρησιμοποιούσε το μεσαίο μείγμα γόμας για τον μπροστινό τροχό και το μαλακό μείγμα γόμας για τον πίσω τροχό – σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στον τέταρτο γύρο του αγώνα και τερμάτισε στη δεύτερη θέση, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τη βαθμολογική του διαφορά στο πρωτάθλημα. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Quartararo που επέλεξε το μεσαίο μείγμα γόμας και για τους δυο τροχούς, κερδίζοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία First Independent Rider με αποτέλεσμα να είναι πρώτος στη βαθμολογική κατάταξη της συγκεκριμένης κατηγορίας καθώς και στην κατηγορία των Rookie αναβατών.

201908GPAssen00047 4510 3007 rgb

Η προσέλευση των επισκεπτών την ημέρα του αγώνα ήταν εντυπωσιακή, αφού 105.000 θεατές απόλαυσαν τις συναρπαστικές μάχες μεταξύ των αναβατών .Ο Andrea Dovizioso (Ducati Team) σημείωσε την υψηλότερη τελική ταχύτητα και ήρθε τέταρτος στον αγώνα μπροστά από τους Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) και Danilo Petrucci (Ducati Team).

Ο Cal Crutchlow (LCR Honda) κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά από τον Joan Mir (Team SUZUKI ECSTAR) στον τελευταίο γύρο, τερματίζοντας στην έβδομη θέση, ενώ Joan Mir (Team SUZUKI ECSTAR) τερμάτισε στην όγδοη θέση. Ένατος τερμάτισε ο Jack Miller (Pramac Racing) ενώ τη δεκάδα έκλεισε ο Andrea Iannone (Aprilia Racing Team Gresini) σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο τερματισμού του για τη φετινή σεζόν με την Ιταλική εταιρεία.

Η Michelin και οι υπόλοιπες ομάδες των MotoGP θα κάνουν ένα σύντομο ταξίδι στην Ευρώπη για τον επόμενο αγώνα Grand Prix που θα πραγματοποιηθεί στο Sachsenring, στη Γερμανία. Στην ίδια πίστα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των MotoGP θα φιλοξενήσει και τους αγώνες FIM Enel MotoE World Cup Grand Prix, όπου οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες – που είναι όλες εξοπλισμένες με ελαστικά της Michelin – θα αγωνιστούν στην αντίστοιχη νέα κατηγορία.

201908GPAssen00395 4685 3123 rgb

Maverick Viñales – Monster Energy Yamaha MotoGP:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος, επειδή δουλεύουμε εντατικά με τα ελαστικά και είχαμε εξαιρετικές επιδόσεις αυτό το σαββατοκύριακο. Στο Montmelo ανακαλύψαμε έναν τρόπο ώστε τα ελαστικά να αποδίδουν καλύτερα και δουλέψαμε εντατικά με τη Michelin για να βρούμε το ιδανικό ζευγάρι ελαστικών που θα ταίριαζε στη συγκεκριμένη πίστα. Δούλεψα πολύ με τον Pascal – το δικό μου τεχνικό της Michelin – όλο το σαββατοκύριακο και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω προσωπικά γιατί η τελική επιλογή των ελαστικών ήταν η καλύτερη. Βρήκαμε ένα τρόπο να κάνουμε το σκληρό μείγμα γόμας του πίσω ελαστικού να αποδίδει καλύτερα στη μοτοσυκλέτα μας και συνεπώς θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Michelin γιατί πάντα μας παρέχει ελαστικά που έχουν εξαιρετικές επιδόσεις.»

201908GPAssen00010 4140 2760 rgb

Piero Taramasso – Michelin Motorsport Two-Wheel Manager:

«Το συγκεκριμένο σαββατοκύριακο ήταν πολύ καλό για εμάς καθώς τα ελαστικά MICHELIN Power Slick είχαν εξαιρετικές επιδόσεις στην πρόσφυση, παρέχοντας τη μέγιστη σταθερότητα και ακρίβεια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Σημειώθηκαν ταχύτεροι χρόνοι, έσπασε το απόλυτο ρεκόρ χρόνου περισσότερες από μία φορές κι αν οι καιρικές συνθήκες δεν άλλαζαν σήμερα είμαι σίγουρος ότι θα είχαν καταρριφθεί περισσότερα ρεκόρ. Χρησιμοποιήθηκαν και τα έξι μείγματα γόμας στον αγώνα, γεγονός που αποδεικνύει το μεγάλο εύρος της αγωνιστικής χρήσης όλων των μειγμάτων γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slick. Ο Maverick είναι ο πέμπτος νικητής της σεζόν από τον τέταρτο διαφορετικό κατασκευαστή γεγονός που επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά ότι κατασκευάζουμε ελαστικά για όλα στυλ οδήγησης ώστε όλοι οι αναβάτες να έχουν τις καλύτερες επιδόσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τώρα ετοιμαζόμαστε να πάμε στη Γερμανία στην πίστα του Sachsenring που αποτελεί μία πίστα με ιδιαίτερες απαιτήσεις τόσο από πλευράς σχεδίασης όσο και από πλευράς καιρικών συνθηκών. Επίσης θα δούμε για πρώτη φορά τις μοτοσυκλέτες της MotoE, γεγονός που αποτελεί άλλη μία νέα πρόκληση για τη Michelin και είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 10:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon