.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 12:00

WorldSBK 2019 – Phillip Island Test, Μέρα 2η

Τυφώνας Bautista!

Ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες και η δεύτερη μέρα επίσημων δοκιμών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes στο Phillip Island, όπου για μια φορά ακόμη ο Alvaro Bautista εντυπωσίασε με τη Ducati Panigale V4 R του και δείχνει απειλητικά τα δόντια του ενόψει του εναρκτήριου αγώνα στις 23 Φεβρουαρίου.

Ο Ισπανός rookie - στο πρωτάθλημα εννοούμε φυσικά, καθώς κουβαλά ένα βαρύτατο βιογραφικό από τα GP – γέμισε τίτλους και πρωτοσέλιδα χτες όταν έγινε ο μοναδικός αναβάτης που έπεσε κάτω από το 1.31 στην πίστα της Αυστραλίας και φυσικά πρώτευσε στα γυρολόγια της πρώτης μέρας δοκιμών.

Κατά τη δεύτερη μέρα, έξι αναβάτες έπεσαν κάτω από αυτό το όριο χρόνου, ωστόσο ο Bautista για μια φορά ακόμη ήταν καταιγιστικός και έριξε τον δικό του χρόνο κατά σχεδόν μισό δευτερόλεπτο, για να κρατήσει εντυπωσιακά την πρώτη θέση της δοκιμής και να θέσει εαυτόν ανάμεσα στα φαβορί για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

bautista1
Alvaro Bautista (Ducati)

Ο αναβάτης της Ducati προφανώς ξέρει καλά τον δρόμο του στο Phillip Island, έχοντας τρέξει εκεί πολλάκις με τα MotoGP, ωστόσο έχει πολύ λίγο χρόνο επαφής με τη μοτοσυκλέτα του και, επιπροσθέτως, η νέα Panigale V4 R είναι μια καινούργια μηχανή που προφανώς θα έχει δρόμο εξέλιξης μπροστά της. Παρόλα αυτά, ο 34χρονος δεν έκανε απλά έναν ταχύτατο γύρο, αλλά σημείωσε επτά γύρους κάτω από την καλύτερη επίδοση του σημείου αναφοράς της κατηγορίας, Jonathan Rea!

sykes
Tom Sykes (BMW)

Ο δεύτερος ταχύτερος χρόνος συνιστά μια ακόμη έκπληξη, καθώς εκεί βρέθηκε ο Tom Sykes με την ολοκαίνουργια BMW S 1000 RR του, δηλαδή ένα ακόμη φρέσκο σύνολο με νέα ομάδα, νέα μοτοσυκλέτα κι έναν αναβάτη με ελάχιστη εμπειρία πάνω της. Παρόλα αυτά, ο Sykes συνέχισε την παράδοση που τον θέλει πάντα πολύ γρήγορο στις δοκιμές, αφήνοντας κι αυτός υποσχέσεις για γρήγορο είσοδο της νέας του ομάδας στο παιχνίδι των πρωταγωνιστών της κατηγορίας.

haslam
Leon Haslam (Kawasaki)

Στην τρίτη θέση συναντάμε έναν ακόμη “νέο” του WorldSBK. Ο τρέχων πρωταθλητής BSB, Leon Haslam, σίγουρα δεν είναι νεούδι στις πίστες (ούτε εν γένει “νέος” στα 35 του), αλλά το να κλείσει δύο μέρες δοκιμών πάνω από τον ομόσταυλό του, Jonathan Rea, αποτελεί σαφώς μιαν είδηση.

rea
Jonathan Rea (Kawasaki)

Η πέμπτη θέση πήγε στον Marco Melandri, ο οποίος προς το παρόν αναδεικνύεται σε ταχύτερο αναβάτη της Yamaha για το τεστ αυτό, ενώ μια ακόμη φωτεινή έκπληξη ολοκληρώνει την εξάδα αναβατών που έπεσαν κάτω από το 1.31. Ο Τούρκος Toprak Razgatlioglu είναι πραγματικός rookie, νεαρός προερχόμενος από το WorldSSP (και πουλέν του Kenan Sofuoglu), και στο ξεκίνημά του με την Kawasaki στη μεγάλη κατηγορία οπωσδήποτε έκλεψε τις εντυπώσεις.

melandri
Marco Melandri (Yamaha)

Κάτι που σίγουρα δε μπορούμε να πούμε για τον Chaz Davies, ο οποίος δείχνει να μην έχει βρει ακόμη τον δρόμο του με τη νέα Panigale V4 R και έμεινε σχεδόν 1.5 δευτερόλεπτο πιο αργός από τον ομόσταυλό του Bautista. Σημειώνουμε πως αυτό έγινε αφότου ο Davies βελτίωσε τον χτεσινό του χρόνο κατά σχεδόν ένα δευτερόλεπτο! Ο συνήθης δεύτερος στα χρόνια κυριαρχίας του Rea στο WorldSBK δείχνει φέτος να ξεκινά με το αριστερό, αν και είναι μάλλον βέβαιο πως δε θα αργήσει να βρει τον δρόμο του.

Όσον αφορά στον δεύτερο της χτεσινής μέρας, Alex Lowes, στις σημερινές δοκιμές μέτρησε δύο πτώσεις – μια γερή στην πρώτη στροφή το πρωί και ένα lowside προς το τέλος της ημέρας – που τον άφησαν πολύ πίσω, την ώρα οι περισσότεροι έριξαν τα γυρολόγιά τους σημαντικά.

razgatlioglu
Toprak Razgatlioglu (Kawasaki)

Η ουσία είναι πως με αποτελέσματα αυτού του τεστ πασπάλισαν κάμποσα μπαχαρικά στην επερχόμενη έναρξη της αγωνιστικής δράσης. Από κει που σχεδόν όλα τα τεστ των τελευταίων δύο ετών (τουλάχιστον) είχαν έναν ξεκάθαρο κυρίαρχο, τον Rea, τώρα βλέπου κι άλλους αναβάτες έτοιμους να μπερδέψουν την κατάσταση και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για το θέαμα.

Ειδικά η εμφάνιση του Bautista αφήνει υποσχέσεις για έναν πολύ ανταγωνιστικό πρώτο αγώνα και σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε πως, σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική των επίσημων τεστ όπου πολλοί αναβάτες δεν επικεντρώνονται στους ιδανικούς χρόνους αλλά δοκιμάζουν διάφορα εξαρτήματα και στησίματα, εδώ βρισκόμαστε μόλις 4 μέρες πριν τις πρώτες επίσημες δραστηριότητες του 2019 και λογικά οι ομάδες τρέχουν προσομοιώσεις για τον επερχόμενο αγώνα, συνεπώς οι χρόνοι πρέπει να θεωρούνται αρκετά πιο αντιπροσωπευτικοί του τι θα δούμε το Σαββατοκύριακο στο Phillip Island.

WorldSBK Phillip Island Test, Αποτελέσματα Ημέρας 2ης (Top 6)

1. Álvaro Bautista (ARUBA.IT Racing – Ducati) - 1'30.303
2. Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team) - 1'30.539
3. Leon Haslam (Kawasaki Racing Team WorldSBK) - 1'30.668
4. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) - 1'30.722
5. Marco Melandri (GRT Yamaha WorldSBK) – 1'30.760
6. Toprak Razgatlioglu (Turkish Purcetti Racing – Kawasaki) - 1'30.840

Αναλυτικά αποτελέσματα: πρώτο και δεύτερο session δοκιμών της ημέρας

Θυμηθείτε εδώ τι έγινε την πρώτη μέρα του Phillip Island WorldSBK Test 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 12:01

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon