.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 10:50

Το Dakar μπορεί να επιτρέψει στην Αφρική!

Νέα στοιχεία αναζωπυρώνουν τα σενάρια

Χωρίς να θέλουμε σε καμία περίπτωση να μειώσουμε ή να προσπεράσουμε τις διοργανώσεις των τελευταίων ετών, το Dakar ήταν και θα παραμείνει χαραγμένο στη μνήμη μας, ως αγώνας της αφρικανικής ηπείρου. Εκεί “γεννήθηκε” η ιδέα και σε αυτά τα χώματα αναδείχθηκαν οι θρύλοι του αγώνα, είτε πρόκειται για αναβάτες, είτε για μοτοσυκλέτες.

Από πέρυσι την άνοιξη λοιπόν, υπήρξαν κάποιες πληροφορίες που ήθελαν την διοργανώτρια του αγώνα (ASO), να βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με εκπροσώπους από κράτη της Αφρικής, εξετάζοντας την χάραξη μιας διαδρομής που θα σηματοδοτούσε την επιστροφή του αγώνα στα… πάτρια εδάφη.

Ο λόγος πίσω από αυτές τις κινήσεις, είναι ότι προέκυψαν προβλήματα στην συνεργασία μεταξύ της ASO και κρατών της Ν. Αμερικής, σε ότι αφορά στον σχεδιασμό του αγώνα. Υπενθυμίζουμε ότι το τελευταίο Dakar, διοργανώθηκε αποκλειστικά σε εδάφη του Περού, με την Βολιβία και την Αργεντινή να έχουν έρθει σε ρήξη με την διοργανώτρια.

Με όλο αυτό το υπόβαθρο γεγονότων λοιπόν, η πρόσφατη ανάρτηση της “Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού” της Αγκόλα στο facebook, αναζωπυρώνει τις συζητήσεις γύρω από το θέμα. Πρόκειται για έναν χάρτη στον οποίο έχει σχεδιαστεί μια κυκλική διαδρομή, η οποία διέρχεται από τα εδάφη της Νοτίου Αφρικής, του Λεσότο, της Μοτσουάνα, της Αγκόλα και της Ναμίμπια, για να καταλήξει και πάλι στην Νότια Αφρική.  

untitled 2

Η ανάρτηση συνοδεύεται από το σχόλιο “Μια καλή διαδρομή για το Rally Dakar” και όντως είναι αφού δεν της λείπει τίποτα! Και ερήμους έχει, και σαβάνα, και ψηλά περάσματα, αφού στο Λεσότο, μια αποκλειστικά ορεινή χώρα,  υπάρχουν βουνά με ύψος σχεδόν 3.500 μέτρα.

Για να δούμε λοιπόν… μακάρι!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 10:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon