.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 14:31

WorldSSP - O Sandro Cortese πρωταθλητής με Yamaha R6

Δεύτερος παγκόσμιος τίτλος του μετά τη Moto3

Γεννήθηκε στη Γερμανία πριν 28 χρόνια, από Ιταλό πατέρα και Γερμανίδα μητέρα. Ο Alessandro “Sandro” Cortese εμφανίστηκε στο παγκόσμιο προσκήνιο το 2005, μπαίνοντας στα GP125 προερχόμενος από τα 125 του Γερμανικού πρωταθλήματος IDM.

Έμεινε εκεί για επτά σεζόν, δοκιμάζοντας την τύχη του με Honda, Derbi και Aprilia, με καλύτερή του επίδοση την τέταρτη θέση στην τελική κατάταξη το 2011. Την επόμενη χρονιά η κατηγορία άλλαξε σε Moto3 με νέες, τετράχρονες μοτοσυκλέτες 250 cc και ο Cortese μεταπήδησε στην εργοστασιακή ομάδα της ΚΤΜ, με την οποία πήρε και τον πρώτο τίτλο της κατηγορίας.

Αμέσως μετά προωθήθηκε στη Moto2 όπου πέρασε πέντε σεζόν με τη Dynavolt Intact GP με πλαίσιο της Kalex (και Suter την τελευταία χρονιά), ωστόσο δεν κατάφερε τίποτε καλύτερο από μια 9η θέση στην κατάταξη, έτσι το 2018 ψάχτηκε για μια νέα αρχή.

wssp cortese champ 4

Αυτή του δόθηκε από την Kallio Racing, την ομάδα των αδελφών Mika και Vesa Kallio που πέρυσι κυνηγούσε το πρωτάθλημα World Supersport 600 με το νέο Yamaha YZF-R6 για το μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν.

Η άφιξή του στο paddock του WorldSSP προμήνυε εξαρχής τι θα συμβεί φέτος, καθώς ο Γερμανός οδήγησε στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στο Phillip Island ως το βάθρο με ρεκόρ ταχύτερου γύρου, παρότι δεν είχε ξανακαβαλήσει το R6 της ομάδας του παρά μόνο μια φορά σε επίσημο τεστ.

wssp cortese champ 1

Με την εμπειρία του Cortese στο γκαράζ της, η Kallio Racing κατάφερε φέτος να πάρει τον πρώτο της παγκόσμιο τίτλο, καθώς ο Γερμανός αναβάτης σε σύνολο 12 αγώνων σημείωσε 2 νίκες σε 8 επισκέψεις στο βάθρο και να πάρει τον τίτλο από τους βασικούς του ανταγωνιστές, Lucas Mahias και Jules Cluzel, μόλις στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Κατάρ.

Εκεί του αρκούσε να είναι δεύτερος στον αγώνα για να πάρει το πρωτάθλημα και αυτό ακριβώς έκανε, τερματίζοντας δεύτερος πίσω από τον Mahia μετά από μια εντυπωσιακή μάχη στην πίστα.

Με το κατόρθωμά του αυτό, ο Sandro Cortese γίνεται μόλις ο δεύτερος Γερμανός που παίρνει τίτλο στην κατηγορία αυτή και ο μοναδικός αναβάτης στην ιστορία που έχει καταφέρει αυτόν τον συνδυασμό τίτλων, Moto3 και WorldSSP.

wssp cortese champ 7

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 14:39

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon