.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 13:31

O Dani Pedrosa αναβάτης εξέλιξης στην ΚΤΜ MotoGP

Το αναμενόμενο ρομάντζο κατέληξε στα σκαλιά της εκκλησίας

Φημολογείτο καιρό πως η ΚΤΜ είχε κάνει πρόταση στον Dani Pedrosa για να ηγηθεί του προγράμματος εξέλιξης της Αυστριακής μοτοσυκλέτας και τελικώς οι φήμες δεν ήταν ανυπόστατες.

Ο Pedrosa θα αναλάβει πιλότος δοκιμών και εξέλιξης της ΚΤΜ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η εμπειρία του 33χρονου Ισπανού, που ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση τον περασμένο Ιούλιο στο Γερμανικό Grand Prix, μπορεί να αποδειχθεί υπερπολύτιμη για ένα εργοστάσιο που μετρά μόλις δύο χρόνια στο πρωτάθλημα MotoGP, μα έχει δυνατή υποστήριξη και θέλει να ανέβει γρήγορα στην αγωνιστική ιεραρχία.

KTM RC16

«Το να έχουμε έναν αναβάτη με την ικανότητα και την εμπειρία του Dani στην ομάδα MotoGP μας είναι ένα ακόμη ισχυρό σημάδι πως κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση και εξακολουθούμε να να δίνουμε όλα. Είδαμε φέτος πόσο ανταγωνιστικά είναι τα MotoGP και πώς μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου συχνά κρύβουν πίσω τους πραγματική πρόοδο και πολύτιμα μαθήματα.

«Ελπίζουμε – και είμαστε ενθουσιασμένοι – πως η συμβολή του Dani δίπλα στον Mika Kallio θα βοηθήσει του χρόνου να κλείσει κι άλλο η ψαλίδα για τις δύο ομάδες που θα έχουμε στη σχάρα εκκίνησης. Νομίζω πως μπορούμε να αισθανόμαστε πολύ αισιόδοξοι για τις δυνατότητές μας στις ερχόμενες σεζόν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Dani: είναι σπουδαίο το ότι μας πιστεύει και μας εμπιστεύεται σε αυτό που κάνουμε.»

Τάδε έφη Pit Beirer, Διευθυντής Motorsports του KTM Group (εικονίζεται στη φωτογραφία με τον Dani Pedrosa).

Ο Dani Pedrosa κλείνει φέτος μια καριέρα που μετρά πάνω από 30 νίκες MotoGP (πάνω από 50 σε όλες τις κατηγορίες), 3 παγκόσμιους τίτλους και περισσότερα από 110 βάθρα.

Η παρουσία της ΚΤΜ στο πρωτάθλημα MotoGP του 2019 θα μετρά δύο ομάδες με τέσσερα συνολικά RC16 και αναβάτες τους Pol Espargaro και Johann Zarco στην ομάδα Red Bull KTM Factory Racing, καθώς και τους Miguel Oliveira και Hafizh Syahrin στην Tech 3.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018 13:35

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon