.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 13:20

Ducati WorldSBK: O Alvaro Bautista στη θέση του Melandri

Οι Ιταλοί εκτίμησαν την πρόσφατη απόδοση του Ισπανού

Το 2019 θα είναι ένα έτος-ορόσημο για τη Ducati, καθώς θα κάνει την ιστορική μετάβαση και θα συμμετέχει στο WorldSBK με τετρακύλινδρο κινητήρα αντί για του παραδοσιακού δικύλινδρου. Κι εκεί, δίπλα στον Chaz Davies, καβάλα στο ολοκαίνουργιο Panigale V4 θα βρεθεί όχι ο Marco Melandri, αλλά ο Alvaro Bautista.

Κανείς δεν είχε αμφιβολία πως ο Chaz Davies (29 νίκες και 78 βάθρα στο WorldSBK) θα ανανέωνε με τη Ducati, κι έτσι κι έγινε, με τον Βρετανό αναβάτη να υπογράφει νέο διετές συμβόλαιο για 2019 και 2020.

alvaro bautista worldsbk 5

Η έκπληξη ήρθε όμως στο άκουσμα του δεύτερου αναβάτη της εργοστασιακής ομάδας της Ducati στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK, καθώς αυτός δεν θα είναι ο Marco Melandri, αλλά ο Alvaro Bautista, που θα πάρει μεταγραφή από τον χώρο του MotoGP.

alvaro bautista worldsbk 2

Ο Alvaro Bautista συμμετέχει στα GP από το 2002, ενώ είχε αναδειχθεί Πρωταθλητής στα 125 το 2006. Έκτοτε ανέβηκε αρχικά στα 250 για 3 χρόνια, για να βρεθεί στην μεγάλη κατηγορία του MotoGP το 2010. Με 150 εκκινήσεις μόνο στην κατηγορία του MotoGP, έχει σίγουρα την απαραίτητη εμπειρία για τη μετάβαση στο WorldSBK.

alvaro bautista worldsbk 11

Όμως το γεγονός που έκανε τη Ducati να τον προτιμήσει από τον Melandri, ήταν το εκπληκτικό ανέβασμα που έκανε στην απόδοση του το 2018, καθώς με την περιφερειακή ομάδα της Ducati (Angel Nieto Team) τερματίζει σταθερά στην 10άδα από το ισπανικό GP και μετά, με καλύτερο τερματισμό την 5η θέση στο γερμανικό GP.

alvaro bautista worldsbk 9

Αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η αγωνιστική πορεία του Panigale V4 με 2 κορυφαίους αναβάτες να παίζουν σε 2 ταμπλό για το 2019. Ως αγωνιζόμενοι που θέλουν τον τίτλο, και ταυτόχρονα ως αναβάτες εξέλιξης μιας νέας μοτοσυκλέτας.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 13:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon