.
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 12:08

Alvaro Bautista - Μία ανάσα από το ρεκόρ του Misano με την εργοστασιακή Ducati

Το διασκέδασε ο Ισπανός πρωταθλητής WSBK του 2022, κάνοντας χρόνους με το καλημέρα, μετά από 5 χρόνια απουσίας από τα MotoGP.

Όπως είχαμε γράψει και πριν λίγες ημέρες, ο Alvaro Bautista διεκδίκησε και πήρε, το δικαίωμα να δοκιμάσει την Ducati Desmosedici GP23 του MotoGP, την εργοστασιακή μοτοσυκλέτα που οδηγεί και ο Pecco Bagnaia. Οι δοκιμές που πραγματοποίησε στην πίστα του Misano ολοκληρώθηκαν, με τον Ισπανό να πετυχαίνει και πολύ ικανοποιητικό χρόνο –συγκεκριμένα, έκανε 1.32.590, μόλις 1,5 δευτερόλεπτο πίσω από το ρεκόρ πίστας που έχει ο Bagnaia.

Φυσικά ο Alvaro ουσιαστικά… έβγαλε δουλειά για την Ducati, αφού ολοκλήρωσε 99 γύρους μέσα σε αυτό το δοκιμαστικό διήμερο. Ο Bautista δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών: «Ήταν φανταστικό, διασκέδασα πολύ οδηγώντας την Desmosedici ξανά και είμαι ικανοποιημένος με την δουλειά που κάναμε. Η αίσθηση βελτιώθηκε από την πρώτη στην δεύτερη μέρα, χάρη στην δουλειά της ομάδας. (…) Ο χρόνος δεν έχει και τόση σημασία, για να είμαι ειλικρινής, δεν πίεσα γιατί δεν υπήρχε λόγος να πάρω ρίσκα. Στο μέλλον έχουμε δύο αγώνες WSBK πολύ κοντά μας (σ.σ. στο Donington Park και στην Imola) και μετά από αυτή την εμπειρία, το μόνο που σκέφτομαι είναι το πρωτάθλημα μου».

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι, παρά τις πολύ έντονες φήμες για εμφάνιση Wildcard του Alvaro Bautista, στα MotoGP, τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί, ενώ η αρχική είδηση ήταν κατηγορηματική στο όχι – ο Bautista θα τρέξει στα WSBK και μόνο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon