.
Κατηγορία Superbike
Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 08:45

Γρηγορότερος από τα MotoGP ο Bautista με την Panigale V4R!

Τα superbikes απειλούν ευθέως τα MotoGP στους χρόνους, αφού ο Alvaro Bautista διέλυσε το ρεκόρ αγώνα του Fabio Quartararo στην πίστα του Portimao… Τι θα δούμε φέτος άραγε;

Ο Alvaro Bautista έχει μια εκρηκτική συνύπαρξη (αλλά και προϊστορία) με την Ducati Panigale V4R: Μετά από την απίστευτη σεζόν του 2019, που τον είδε να κερδίζει την μισή χρονιά και να «ψάχνεται» την άλλη μισή, ο Ισπανός κέρδισε το πρωτάθλημα WSBK το 2022, σπάζοντας την γκίνια της Ducati στα WSBK. Τώρα ο Bautista έδειξε τα δόντια του για την νέα σεζόν, αφού γύρισε την πορτογαλική πίστα του Portimao σε ρυθμό MotoGP.

Πιο γρήγορος από χρόνο αγώνα MotoGP, με WSBK

O Alvaro Bautista πέτυχε να κάνει τον απίστευτο χρόνο του 1.39.035 στην πίστα του Portimao, συνθλίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Jonathan Rea αλλά και τον καλύτερο χρόνο αγώνα των MotoGP (1.39.435) που πέτυχε ο Fabio Quartararo το 2022! Μάλιστα, ο «ξερός» χρόνος του Bautista στην σέλα της Panigale V4R, δεν απέχει και πολύ από το απόλυτο ρεκόρ MotoGP του Portimao, μόλις 3 δέκατα του δλ. πιο αργός από το 1.38.7 που έχει πετύχει ο Pecco Bagnaia με την Desmosedici GP22!

Και όλο αυτό προφανώς και είναι είδηση, αφού μας δείχνει πόσο έχουν εξελιχθεί οι Superbikes που για μία ακόμη φορά, απειλούν τα πρωτότυπα των MotoGP σε αποτελεσματικότητα εντός πίστας…

Στις δοκιμές του Portimao, που έγιναν στα πλαίσια του χειμερινού προγράμματος testing, πήραν μέρος και οι Michael Rinaldi (#21) και Nicolo Bulega (#11) της Ducati, αλλά και άλλοι αναβάτες όπως ο πρωταθλητής MotoGP Francesco Bagnaia, οι Luca Marini, Marco Bezzecchi και Franco Morbidelli αλλά και ο Valentino Rossi. Ο Ιταλός θρύλος δεν έχασε την ευκαιρία να οδηγήσει μία R1M, αναφέροντας στα κοινωνικά δίκτυα ότι «η σεζόν της μοτοσυκλέτας ξεκίνησε και επίσημα»!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 08:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon