.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 11:35

WorldSBK 2023, 2ος αγώνας, Mandalika (Ινδονησία)

Ασταμάτητος Bautista σπέρνει τρόμο στους αντιπάλους του.

Μετά τον εναρκτήριο τριπλό θρίαμβό του στο Phillip Island, ο Alvaro Bautista (Ducati) είχε μπροστά του ένα δύσκολο έργο πηγαίνοντας στην πίστα της Ινδονησίας όπου πέρυσι ο Toprak Ragzatlioglu (Yamaha) είχε πάρει τρεις νίκες.

Στο πρώτο σκέλος του αγώνα το μεσημέρι του Σαββάτου (4/3), ο Bautista είδε τον Τούρκο πρωταθλητή του 2021 να φεύγει πρώτος και να οδηγεί για 5 γύρους, αλλά κάπου εκεί ο Ισπανός πρωταθλητής του 2022 πέρασε μπροστά και απλώς άρχισε να χάνεται στον ορίζοντα με κανέναν να μη μπορεί να τον πλησιάσει.

Πίσω του ο Razgatlioglu προσπάθησε να τον πλησιάσει, μα 5 γύρους μετά την απώλεια της πρωτιάς δέχτηκε την επίθεση του Axel Bassani (Ducati) που τον πέρασε για λίγο, πριν ο Τούρκος επιστρέψει στη δεύτερη θέση, όπου και έμεινε ως το τέλος.

Η τρίτη θέση του βάθρου καταλήφθηκε από τον Andrea Locatelli, που βρίσκεται σε τροχιά διαρκούς ανόδου με την εργοστασιακή Yamaha, καθώς προς το τέλος του αγώνα κατάφερε να αφήσει τον Bassani τέταρτο.

Στο πρώτο αυτό σκέλος ξεχωρίζει η αδυναμία του Jonathan Rea (Kawasaki) να βρει πρόσφυση, με αποτέλεσμα να υποχωρεί διαρκώς θέσεις, τερματίζοντας τελικά 9ος μετά από μάχη με τον ομόσταυλό του, Alex Lowes.

Εξαιρετικός ήταν ο Danilo Petrucci (Ducati) που τερμάτισε 5ος, μια θέση μπροστά από τον επίσης δυνατό Michael Van Der Mark (BMW).

Αν κάτι ωστόσο θα έχει προκαλέσει εφιάλτες στα γκαράζ των αντιπάλων του Bautista δεν είναι τόσο η νίκη, όσο το γεγονός πως έτρεξε το σκέλος με τα μαλακά Pirelli SCX. Ήταν ο μοναδικός αναβάτης που τόλμησε να τα φορέσει σε αγώνα μεγάλης διάρκειας και το γεγονός πως ουδέποτε έδειξε να χάνει πρόσφυση ως και το τέλος, του έδωσε ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα – το οποίο μάλιστα ουδείς άλλος φαίνεται πως μπορεί να αξιοποιήσει.

Στη σύντομη Superpole Race της Κυριακής (5/3) ο αγώνας των 10 γύρων αποδείχθηκε επεισοδιακός όταν μια σύγκρουση των Alex Lowes (Kawasaki), Loris Baz (BMW) και Danilo Petrucci (Ducati) στην αρχή οδήγησε σε κόκκινες σημαίες και διακοπή.

Στην επανεκκίνηση ο Razgatlioglu πήρε την πρωτοπορία με τον Bautista να φτάνει δεύτερος, μα πριν αρχίσει αυτή η μάχη ο Ισπανός έχασε το μπροστινό του και μαζί την ευκαιρία να συνεχίσει το απόλυτο σερί νικών του.

Στον τερματισμό οι εργοστασιακές Yamaha των Razgatlioglu και Locatelli πήραν τις δύο πρώτες θέσεις, με τον Alex Lowes τρίτο, έχοντας αφήσει τον Rea εκτός βάθρου στην τέταρτη θέση.

Στο δεύτερο σκέλος του αγώνα της Ινδονησίας ο Bautista είχε δύσκολο έργο, καθώς η πτώση του στη Superpole Race σήμαινε πως θα έπαιρνε εκκίνηση 10ος.

Στο μεταξύ μπροστά ήταν ο Michael Rinaldi (Ducati) αυτός που είχε κάνει ένα “Bautista” σε όλους, περνώντας πρώτος με ρυθμό που απλώς τον απομάκρυνε από κάθε άλλον διεκδικητή της νίκης. Ο Ιταλός ωστόσο αποδείχθηκε άτυχος, καθώς στον 8ο γύρο ένα συμβάν με τους van der Mark και Philipp Oettl (Ducati) οδήγησε σε διακοπή και επανεκκίνηση.

Ο Rinaldi ξανά ήταν ένας από τους πρωτοπόρους, μα χωρίς τη διαφορά που είχε χτίσει πριν την επανεκκίνηση, ενώ τώρα ο Bautista είχε πάρει φόρα και ανέβαινε θέσεις με καταιγιστικό ρυθμό.

Εν τέλει ο Ισπανός πρωταθλητής δε δυσκολεύτηκε πολύ να περάσει τους πάντες και να πάρει τη νίκη μπροστά από τον Razgatlioglu, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε ο Xavi Vierge με τη Honda Fireblade, καθώς άφησε εκτός τριάδας τον Rinaldi για να ανέβει στο πρώτο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία.

Κάπως έτσι ο Bautista συνέχισε να αυξάνει τη διαφορά του στην κορυφή της κατάταξης, φτάνοντας στους 112 βαθμούς, με τον Razgatlioglu δεύτερο με 75 βαθμούς και τον Locatelli τρίτο με 70.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες WorldSBK 2023

Ακολουθεί μια μεγάλη διακοπή σχεδόν 6 εβδομάδων ως τις 23 Απριλίου, όπου αρχίζει το ευρωπαϊκό σκέλος του πρωταθλήματος με τον Ολλανδικό αγώνα στην πίστα του Assen.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 11:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon