.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 09 Μαϊος 2018 18:51

Μπηχτές και ευθείες βολές από Dovi για Lorenzo

 

Ο Ιταλός βλέπει κακή Ισπανική στρατηγική στα απόνερα του Jerez

 

Σε έναν μάλλον βαρετό αγώνα την περασμένη Κυριακή στο Jerez, τα ήρεμα νερά των αναβατών που ταξίδευαν σε ασφαλείς αποστάσεις μεταξύ τους τάραξε το τριπλό μελέ που προέκυψε από την αναποτελεσματική προσπέραση του Andrea Dovizioso στον Jorge Lorenzo και συμπεριέλαβε τον επερχόμενο Dani Pedrosa.

Σα να μην έφτανε το βαθμολογικό δωράκι που έστειλε στην κορυφή τον Marc Marquez, η αλληλοεξόντωση των δύο εργοστασιακών Ducati έφερε στην επιφάνεια οσμές μπαρουτιού από τα βάθη του κόκκινου γκαράζ.

Με δηλώσεις του ο Dovi δε δίστασε να κατηγορήσει τον Lorenzo πως, πριν το μοιραίο, προσπαθούσε να του κόψει τον ρυθμό φρενάροντας μέσα στις στροφές.
“Ήταν γρήγορος [ο Lorenzo], μα ήταν πολύ αργός στη μέση της στροφής, πάλευε πολύ με το μπροστινό. Νομίζω επίσης πως δεν ήθελε να με αφήσει να περάσω, κι έτσι έκοβε πάρα πολύ στη μέση της στροφής.
“Γι’ αυτό και χάσαμε τόσο χρόνο με τον Marc. Γιατί αυτός [ο Lorenzo] ζοριζόταν και με καθυστερούσε για να μου κλείνει την πόρτα. Γι’ αυτό μου πήρε 10 γύρους για να προσπαθήσω να τον περάσω, γιατί δεν ήθελα να κάνω κάποιο λάθος.
“Αν ήμουν πίσω από τον Marc όταν αυτός άρχισε να πιέζει ίσως να είχα μια ευκαιρία να τον ακολουθήσω. Ίσως.”

Παράλληλα, ο Dovi πέταξε εν είδη αστεϊσμού ένα δείγμα του πανικού της στιγμής στον λογαριασμό του στο Instagram, όταν ο ίδιος και δύο ανθρώπους ασφαλείας της πίστας προσπάθησαν να επανεκκινήσουν τη μισοδιαλυμένη Ducati, μόνο που αυτή ήταν του Lorenzo και όχι η δική του.
“Υπάρχει κάτι λάθος με αυτή τη φωτογραφία. Τόσο νευριασμένος. Προσπάθησα να ξαναμπώ στον αγώνα με τη λάθος μοτοσυκλέτα.”

Στο μεταξύ, οι δηλώσεις του Lorenzo για τον αγώνα απηχούν μια εντελώς διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων. Ως ο μοναδικός αναβάτης που έτρεξε με μαλακό μπροστινό λάστιχο, ο Lorenzo δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθειά του:
“Φρέναρα πολύ δυνατά με αυτή τη μοτοσυκλέτα, ίσως περισσότερο κι από τη Yamaha. Από αυτήν την άποψη είμαι ικανοποιημένος από τον αγώνα μου, διότι δεν είχα τον ρυθμό, αλλά ακόμη κι έτσι οδήγησα για οκτώ γύρους πηγαίνοντας πολύ γρήγορα. Όλο το σαββατοκύριακο δεν έβρισκα ρυθμό, αλλά το θέμα είναι πως μπορώ να κάνω πράγματα που άλλοι αναβάτες με τον ρυθμό μου δε θα μπορούσαν.
“Αυτό είναι τιμητικό για μένα γιατί χωρίς ρυθμό μπορώ να οδηγήσω τον αγώνα και κανένας άλλος αναβάτης δε μπορεί να το κάνει αυτό. Είναι το τυχερό μου, το ταλέντο μου, ας πούμε, τα τελευταία χρόνια.
“Αλλά χρειάζομαι ρυθμό, πρέπει να γίνω γρηγορότερος. Αν αντί για 39.2-39.3 γυρνούσα στο 38.9-38.8 δε θα μπορούσαν να με πιάσουν.”
Έτσι πάει. Όποιος γυρνά πιο γρήγορα, τερματίζει πιο ψηλά. Και;

Όσον αφορά στο συμβάν, η άποψή του είναι λογική και προβλεπόμενα καθώς πρέπει:
“Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Έκοβα στην εσωτερική ψάχνοντας για την καλύτερη επιτάχυνση και ξαφνικά ο Dani ήταν εκεί. Ήταν σα ντόμινο, πολύ άτυχο, ειδικά για τον Andrea που παλεύει για το πρωτάθλημα. Μα δεν έχω μάτια στο πίσω του κεφαλιού μου.”

Στο σημείο αυτό ξέρουμε κάποιον που σίγουρα διαφωνεί. Ο Dani Pedrosa βρέθηκε για δεύτερη φορά δαρμένος και εκτός αγώνα.
Καιρό τώρα διαμαρτυρόταν πως το προ δύο αγώνων παράπτωμα του Marquez στον Valentino Rossi τιμωρήθηκε άμεσα, αλλά η, κατά τη γνώμη του, ανάλογη κίνηση του Johann Zarco προς αυτόν (που τον έστειλε για χειρουργείο στον καρπό) πέρασε στο ντούκου.
Μετά τον αγώνα του Jerez, ο Pedrosa είχε κι άλλα, φρέσκα παράπονα:
“Η Race Direction αποφάνθηκε πως ήταν ένα απλό αγωνιστικό συμβάν. Μα διαφωνώ. Όντως οι εμπλεκόμενοι είναι από τους πιο ευγενείς αναβάτες του πρωταθλήματος, μα δε νομίζω πως ήταν ένα απλό συμβάν. Θέλω να καταλάβουν πως, πριν επιστρέψει στη γραμμή του, ένας αναβάτης πρέπει να κοιτάει και ποιος έρχεται από πίσω. Οι αγωνοδίκες με ρώτησαν αν θέλω να καταθέσω καταγγελία κατά του Lorenzo, μα εγώ δε θέλω να τιμωρηθεί, απλά θέλω η Διοίκηση να καταλάβει την πραγματική δυναμική του ατυχήματος.”
Δηλαδή, ο Lorenzo δεν έκανε τίποτε κακό, αλλά όλο και κάτι κακό έκανε;

Το ευτυχές για τον Pedrosa είναι πως δεν χτύπησε τον εγχειρισμένο του καρπό, ούτε πουθενά αλλού, καθώς έσκασε στο έδαφος με το κράνος. Και για τον ίδιο, μετά από τόσα σπασμένα κόκκαλα (και ειδικά κλείδες) στην καριέρα του, έχει φτάσει στο σημείο να λέει πως “ευτυχώς χτύπησα στην άσφαλτο μόνο με το κράνος”...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαϊος 2018 19:05

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon