.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 09 Μαϊος 2018 15:47

Αναβιώνει η θρυλική Elf Honda του Ron Haslam

 

Ο γιος του θα τρέξει wildcard στο WorldSBK με τα χρώματα του πατέρα του

Ο Leon Haslam είναι ένας αναβάτης γνωστός σε όποιον παρακολουθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes την τελευταία δεκαετία, καθώς ο Άγγλος έχει περάσει αρκετά χρόνια και από σχεδόν όλες τις σέλες του πρωταθλήματος (πλην Yamaha).

O 34χρονος σήμερα αναβάτης τρέχει πλέον το Αγγλικό Πρωτάθλημα Superbikes με την Kawasaki ZX-10R της JG Speedfit και μάλιστα προηγείται στη βαθμολογία.

Δοθείσης της εμπειρίας του και την καλής του απόδοσης στο πρωτάθλημά του, η Kawasaki του δίνει την ευκαιρία να τρέξει στον επερχόμενο αγώνα της Imola ως wild card και δη με μια ξεχωριστή μοτοσυκλέτα.

Συγκεκριμένα, η Kawasaki του θα είναι βαμμένη στα χρώματα που ανήγαγε σε θρύλο τη δεκαετία του ‘80 ο πατέρας του τρέχοντας για λογαριασμό της Honda στα GP500 δίπλα στον Freddie Spencer, με τη χορηγία της εταιρείας λιπαντικών Elf.

Ο Ron Haslam είχε τότε την ευκαιρία να τρέξει με τα κλασικά δίχρονα NSR, αλλά επιπλέον να δοκιμάσει σε μερικούς αγώνες το NR750 με τα οβάλ πιστόνια, καθώς και ένα πειραματικό NSR με μονόμπρατσα μπροστά και πίσω (στη φωτό κάτω).

Πειράζει τώρα που η ιστορική αυτή βαφή δε θα είναι πάνω σε μια Honda; Ίσως έχει περισσότερη σημασία το ότι στη σέλα της θα βρίσκεται ένας Haslam.

ron haslam elf honda

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαϊος 2018 16:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon