.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 08 Μαϊος 2018 11:16

O Claudio Domenicali πρόεδρος της MSMA

 

Ο CEO της Ducati θα ηγηθεί της Ένωσης Κατασκευαστών στα MotoGP

 

Η MSMA (Motorcycle Sports Manufacturers’ Association) ιδρύθηκε το 1992 με στόχο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των εργοστασίων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα MotoGP, ουσιαστικά αντιπροσωπεύοντάς τους στις συνεδριάσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη που συναποτελούν την Επιτροπή των GP (GP Commission), δηλαδή τη FIM, τη Dorna, τους αναβάτες και την ένωση των ομάδων (IRTA).

Μετά τον τελευταίο αγώνα στη Jerez, η γενική συνέλευση των μελών της MSMA προέβη σε αρχαιρεσίες για την προγραμματισμένη εκλογή νέου προέδρου, κατά την οποία εξελέξη ο Claudio Domenicali, διεθύνων σύμβουλος της Ducati Motor Holding.

“Είναι μεγάλη μου τιμή να αποδεχτώ τον ρόλο αυτόν, τόσο προσωπικά όσο και ως CEO της Ducati, η οποία αναλαμβάνει αυτή τη θέση για πρώτη φορά μετά από 27 χρόνια δραστηριότητας της MSMA. Ενόψει της υποχρέωσης που αναλαμβάνουμε, είμαστε πλήρως δεσμευμένοι να συνεισφέρουμε σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη και τον επαγγελματισμό στις αθλητικές δραστηριότητες που περιλαμβάνουν τη συμμετοχή των κορυφαίων κατασκευαστών μοτοσυκλετών του κόσμου,” δήλωσε ο κύριος Domenicali.

Ο Ιταλός διαδέχεται τον Katsuhide Moriyama της Honda Motor Corporation στον προεδρικό θώκο της MSMA, σε μια περίοδο σχετικής ηρεμίας μετά από μερικά χρόνια έντονων ζυμώσεων στην προσπάθεια της Dorna να πάρει πίσω τον έλεγχο των MotoGP από την MSMA.

Ενδεικτικά θυμίζουμε τις κατά καιρούς απειλές αποχώρησης από Ducati και Honda, τις αντιδράσεις στα ενιαία ηλεκτρονικά και το πάγωμα εξέλιξης κινητήρων, τις CRT ομάδες με τους κινητήρες παραγωγής, πριν φτάσουμε στο σημερινό κοινώς αποδεκτό status quo με όλα τα μέτρα περιορισμού του κόστους συμμετοχής στα GP και την επιστροφή των ΚΤΜ και Suzuki.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαϊος 2018 11:22

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon