Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 10:37

Broc Tickle - Βρέθηκε ντοπέ!

 

Περιπέτειες για τον αναβάτη της Red Bull KTM

Η FIM ανακοίνωσε πως ο Broc Tickle που αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα Supercross των Η.Π.Α. με την ομάδα της Red Bull KTM, βρέθηκε να έχει κάνει χρήση της απαγορευμένης διεγερτικής ουσίας Μεθυλεξαναμίνης, και μένει να δούμε τόσο αν ο αναβάτης θα κάνει έφεση, όσο και τη διάρκεια της ποινής αποκλεισμού του από τους αγώνες.

Η μεθυλεξαναμίνη είναι μια διεγερτική και όχι αναβολική ουσία και μέχρι το 1970 οι γιατροί την παρείχαν ως φάρμακο. Από το 2000 και έπειτα η συγκεκριμένη ουσία άρχισε να βρίσκεται σε ορισμένα συμπληρώματα διατροφής, αλλά ακόμα και σε… λάδια μαγειρικής! 

Η ουσία εντάχθηκε από το 2010 στο πρόγραμμα της WADA και μάλιστα η UEFA, όσον αφορά στο ποδόσφαιρο, είχε εκδώσει και ανακοίνωση για τη συγκεκριμένη ουσία, προειδοποιώντας ότι βρίσκεται σε κάποια συμπληρώματα διατροφής. 

Την μεθυλεξαναμίνη τη βρίσκουμε στη λίστα με τα απαγορευμένα διεγερτικά της FIM για το 2018.

Ο Broc Tickle έδωσε δείγμα ούρων στον αγώνα του San diego στις 10/2/2018, και κατόπιν εξέτασης σε εργαστήριο της WADA στην Κολωνία, ο Tickle βρέθηκε θετικός στην ουσία  5-methylhexan-2-amine. Ως αποτέλεσμα, του απαγορεύθηκε η συμμετοχή σε αγώνες από τις 14/4/2018, με τη διάρκεια της ποινής του μην έχει ακόμα καθοριστεί.

Ο Tickle πληροφορήθηκε για την ποινή του μέσω email την Πέμπτη 12/4/2018 ενώ είχε προσγειωθεί στη Minneapolis για τον αγώνα Supercross του Σαββατοκύριακου.

Στη συνέχεια, ο Tickle αναχώρησε για την Καλιφόρνια, για να συναντηθεί με τους δικηγόρους της ΚΤΜ και να σχεδιάσει την γραμμή υπεράσπισης του.

O Tickle και η ΚΤΜ έχουν διορία μέχρι την Δευτέρα 16/4/2018 να καταθέσουν έφεση.

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 10:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube