Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 10:40

EnduroGP 2018, 4ος αγώνας, Tallinn (Εσθονία)

 

Salvini και Holcombe οδηγούν το EnduroGP

 

Πρώτη και ιστορική επίσκεψη του Παγκόσμιου Enduro στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Εσθονίας για έναν αγώνα που συγκέντρωσε διθυραμβικά σχόλια από τους συμμετέχοντες, τόσο για την οργάνωσή του, όσο και για το θέαμα που παρήγαγε.

Αν και η κατάταξη δεν άλλαξε σε καμιά από τις βασικές κατηγορίες του EnduroGP, οι μάχες που δόθηκαν ήταν ιδιαίτερα σκληρές και αμφίρροπες, ενώ ο καλοκαιρινός καιρός προσέφερε ιδανικές συνθήκες για το κοινό που επισκέφτηκε τον αγώνα.

Ημέρα 1η


Ο πρωταθλητής Junior του 2017, Brad Freeman, ήταν αυτός που με το Beta 250 του κατέκτησε την πρωτιά της ημέρας, συνεχίζοντας να εντυπωσιάζει τους πάντες με την ταχύτητά του.

Εκτός του Freeman, ο αγώνας αρχικά ανέδειξε ως πρωταγωνιστές τους Steve Holcombe (Beta), Christophe Charlier (Beta) και Jamie McCanney (Yamaha), με τους Alex Salvini (Husqvarna) και Eero Remes (TM) να καραδοκούν.

Ωστόσο η κατάσταση ξεκαθάρισε στο μακρύ Enduro Test της ημέρας, όπου δύο πτώσεις του Holcombe έδωσαν την ευκαιρία στον Freeman να πάρει την πρωτοπορία και τη νίκη. Δεύτερος έκλεισε ο Remes, υπερνικώντας στο τέλος τον Holcombe.

Κατά κατηγορία, ο Freeman ήταν προφανώς και ο πρώτος της κατηγορίας του, Ε1, ενώ ανάλογα ο Remes οδήγησε την Ε2, μπροστά από τον Salvini. Στην Ε3 ο Holcombe δεν ανησύχησε για τη νίκη.

Δείτε εδώ αναλυτικά την κατάταξη της πρώτης ημέρας.

Ημέρα 2η


Προερχόμενος από μια σπουδαία πρώτη μέρα, ο Remes μπήκε δυναμικά στον αγώνα, μα ένα κοπάνημα σε μια μεγάλη πέτρα τον οδήγησε σε αναγκαστική εγκατάλειψη όταν ράγισαν τα κάρτερ του ΤΜ του. Αυτό άφησε το πεδίο ανοικτό για τον Salvini, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία του αγώνα περίπου στα μισά της ημέρας και δεν ξανακοίταξε πίσω του.

Το βάθρο του EnduroGP αυτή τη μέρα έκλεισαν οι δύο Άγγλοι, Holcombe και Freeman, ωστόσο η πίεσή τους δεν επηρρέασε τον Salvini που καθάρισε και στρογγυλοκάθησε στην κορυφή της κατάταξης του EnduroGP.

Στην Ε1 ο Freeman ήταν πάλι νικητής, όπως και ο Salvini στηνΕ2, ενώ στην Ε3 ο Holcombe μοιάζει να μην έχει αντίπαλο.

Στην κατάταξη του EnduroGP ο Salvini οδηγεί, με τον Holcombe να καταδιώκει από κοντά και τους Remes, Freeman και McCanney σε απόσταση βολής.

Δείτε εδώ αναλυτικά την κατάταξη της δεύτερης ημέρας.

Δείτε εδώ αναλυτικά την βαθμολογία του Πρωταθλήματος Αναβατών.

 

Φωτογραφίες

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 10:45

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube