.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 14:13

EnduroGP 2018, 3ος αγώνας, Πορτογαλία

 

Διπλή νίκη για Alex Salvini!

Στην Πορτογαλία πραγματοποιήθηκε ο τρίτος αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro, με τον Alex Salvini να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και τις δύο φορές και να στέφεται νικητής και στη γενική.

Ημέρα 1η: Salvini για την πρωτιά

Ο Alex Salvini (Husqvarna Zanardo-Ε2), ήταν ο αναβάτης που κατάφερε να κυριαρχήσει, στην γενική, στην σκόνη και τη ζέστη του πρώτου αγώνα επί πορτογαλικού εδάφους. Ο αναβάτης από την Bologna της Ιταλίας κατάφερε να περάσει πρώτος την γραμμή του τερματισμού έπειτα από σκληρή μάχη με τον Jamie McCanney (Yamaha-Ε3), με τον Βρετανό αναβάτη να προηγείται στον τρίτο γύρο αλλά να κάνει λάθος και να “χάνει” την επαφή του με τον Salvini. Στην 3η θέση ακολούθησε ο Christophe Nambotin (Gas Gas- E3), που αν και βρέθηκε στην 8η θέση στην αρχή του αγώνα, οδήγησε έπειτα εντυπωσιακά για να αναρριχηθεί στην 3η θέση της κατάταξης. Τέταρτος στον αγώνα ο Brad Freeman (Beta Boano) που τερμάτισε μπροστά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Steve HOLCOMBE (Beta).

Δείτε εδώ αναλυτικά την κατάταξη της πρώτης ημέρας.

Ημέρα 2η: Γλυκάθηκε ο Salvini, με την κορυφή

Η δεύτερη νίκη του μέσα στη χρονιά στο προηγούμενο σκέλος φαίνεται να γλύκανε για τα καλά τον Salvini που κατάφερε να περάσει πρώτος την γραμμή του τερματισμού για Τρίτη φορά και να πάρει παράλληλα τη νίκη στην γενική. Η νίκη αυτή δεν ήρθε εύκολα για τον Ιταλό αναβάτη με την πίεση από τους Christophe Nambotin και Steve Holcombe να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και τον Eero Remes (TM) να βρίσκεται σε απόσταση βολής και να περιμένει το λάθος. Ο Salvini που τελείωσε τον πρώτο γύρο στην 8η θέση, ανέβασε τρομερά τον ρυθμό του, όπως και ο Nambotin από τα μέσα του αγώνα και μετά, με οτν Styeve Holcombe να προηγείται για μερικά μόλις δέκατα του δευτερολέπτου! Ο Salvini, πήγε στο super test με 2,5 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Holcombe, μια διαφορά που κατάφερε να καλύψει σε περίπου 100 δευτερόλεπτα που κράτησε η ειδική και να περάσει μπροστά! Με τον Holcombe δεύτερο, ο Nambotin ήταν εκείνος που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, με τους Brad Freedman και Eero Remes να ακολουθούν στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα. Έτσι νικητής στον αγώνα της Πορτογαλίας ήταν ο Salvini και στην κατηγορία του Ε2, με τον Brad Freeman, να στέφεται νικητής στην Ε1 και τον Holcombe να παίρνει την καρό σημαία στην E3.

Δείτε εδώ αναλυτικά την κατάταξη της δεύτερης ημέρας.

Δείτε εδώ αναλυτικά την βαθμολογία του Πρωταθλήματος Αναβατών.

Μετά από αυτή τη νίκη του ο Salvini ισοβαθμεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με τον Eero Remes στους 84 βαθμούς. Επόμενος αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro, την 1η Ιουνίου στο Tallinn της Εσθονίας.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Μαϊος 2018 14:19

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon