.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 15:40

EnduroGP 2018, 2ος αγώνας, Ισπανία

 

Steve Holcombe και Beta οι νικητές

Στην Ισπανία πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro με τον Steve Holcombe της Beta να παίρνει τη νίκη στη γενική, έπειτα από έναν πολύ σκληρό αγώνα.

Ημέρα 1η: Salvini στην κορυφή

Ο Alex Salvini (Husqvarna Zanardo) ήταν ο αναβάτης που πήρε τη νίκη στην γενική αλλά και την κατηγορία του E2, την πρώτη ημέρα, ύστερα από έναν αγώνα χωρίς ουσιαστικά λάθη. Για να φτάσει ως εκεί έδωσε μάχες με τον Steve Holcombe (Beta), με τον Βρετανό να στέκεται άτυχος στα μισά περίπου του αγώνα: το φιλτροκούτι του γέμισε νερό και έπρεπε να κάνει αναγκαστική στάση για να το αδειάσει και να αλλάξει και φίλτρο αέρα ποου του κόστισε περισσότερο από ένα λεπτό σε καθυστερήσεις. Ωστόσο, από εκεί και πέρα, έκανε ότι καλύτερο μπορούσε με αποτέλεσμα να τερματίσει τελικά στην 6η θέση. Πίσω του, στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Eero Remes (TM) που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη που έκαναν οι προπορευόμενοι Loïc Larrieu (Yamaha) και Jamie McCanney (Yamaha, νικητής E1) με αποτέλεσμα να τους περάσει στην τελευταία ειδική και να μαζέψει πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Larrieu και McCanney τερμάτισαν τελικά στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα, με τον Daniel McCanney, αδερφό του Jamie, να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα στην γενική και να παίρνει παράλληλα τη νίκη στην E3.

Δείτε εδώ αναλυτικά την κατάταξη της πρώτης ημέρας.

Ημέρα 2η: Στο Holcombe η νίκη και η γενική

Δυνατή βροχή, ακόμη και χαλάζι έπεσε κατά την διεξαγωγή της δεύτερης ημέρας του παγκοσμίου πρωταθλήματος Enduro στην Ισπανία κάτι που οδήγησε σε αρκετά λάθη και πτώσεις τους περισσότερους διεκδικητές της πρώτης θέσης. Αυτός που κατάφερε να υποπέσει στα λιγότερα λάθη και να εκμεταλλευτεί την κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο ήταν ο Steve Holcombe, ο οποίος, παρά την πτώση του, στην Enduro Test 1, κατάφερε να περάσει πρώτος την γραμμή του τερματισμού και να στεφθεί νικητής ημέρας αλλά και γενικής.

Ο Βρετανός (νικητής E3) ήταν μόλις 6ος στο τέλος του πρώτου γύρο, αλλά από εκεί και πέρα γύρισε τον διακόπτη, έβαλε το κεφάλι κάτω και με ένα μπαράζ ταχύτερων χρόνων στις ειδικές 6, 7, 8, 9, 10 και 12 έφτασε και στην τελική επικράτηση επί των αντιπάλων του, για την πρώτη overall Νίκη της χρονιάς. Πίσω του, έπειτα από μία εξίσου εντυπωσιακή εμφάνιση τερμάτισε ο Jamie McCanney (νικητής E1) με τον Salvini (νικητής Ε2) να βάζει δύσκολα και στους δύο και για να ανέβει τελικά στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Στην 4η και 5η θέση για την ημέρα τερμάτισαν οι Larrieu και Remes αντίστοιχα. Μετά και τα τελικά αποτελέσματα του 2ου αγώνα ο Remes προηγείται στον βαθμολογικό πίνακα του παγκοσμίου πρωταθλήματος με 64 βαθμούς, 14 περισσότερους από τον Holcombe, με τον J. McCanney να τους ακολουθεί με 45.

Επόμενος και τρίτος αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro στις 5-6 Μαϊου στην Πορτογαλία.

Δείτε εδώ αναλυτικά την κατάταξη της δεύτερης ημέρας.

Δείτε εδώ αναλυτικά την βαθμολογία του Πρωταθλήματος Αναβατών.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018 15:57

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon