.
Κατηγορία TEXNIKA
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 10:42

Το  σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Yamaha.

 Η Yamaha έχει ιδρύσει την εταιρεία Eve Autonomy η οποία ειδικεύεται στην αυτόνομη οδήγηση και τώρα  κάνει δοκιμές αυτού του συστήματος στο εργοστάσιο της Panasonic.

 Η αυτόνομη οδήγηση κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Οι αναβάτες μοτοσυκλετών  την φοβούνται όταν εφαρμόζεται σε αυτοκίνητα αφού την θεωρούν ακόμη επικίνδυνη και απρόβλεπτη, ενώ στην ιδέα της αυτόνομης οδήγησης μοτοσυκλέτας φοβούνται ότι θα χάσουν για πάντα την χαρά της οδήγησης. Από την άλλη μεριά οι κατασκευαστές, όπως και η Yamaha, βλέπουν ευκαιρία στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης. 
 
Η Eve Autonomy ουσιαστικά έχει μετατρέψει το εργοστάσιο της Panasonic σε μία μεγάλη πίστα αυτόνομης οδήγησης. Εφαρμόζει το σύστημα σε φορτηγά και κλαρκ τα οποία κινούνται μέσα στο εργοστάσιο για να μεταφέρουν υλικά. Έτσι οι οδηγοί αυτών των οχημάτων έχουν αντικατασταθεί από το σύστημα αυτόνομης οδήγησης και η κατασκευάστρια εταιρεία περιμένει να βελτιωθεί η ασφάλεια και να μειωθούν οι εργαζόμενοι φυσικά. Η Yamaha είναι νεοεισερχόμενη στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, αφού άλλες κατασκευάστριες εταιρείες έχουν ήδη εγκαταστήσει τέτοια συστήματα σε αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους.
 
Η Yamaha προσπαθεί να μάθει την αυτόνομη οδήγηση σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον όπως είναι ένα εργοστάσιο. Εκεί δεν υπάρχει η ανεξέλεγκτη κίνηση των δρόμων και οι ταχύτητες είναι χαμηλότερες. Είναι πολύ πιθανό αυτά που μαθαίνει η Yamaha σήμερα να εφαρμοστούν και στις μοτοσυκλέτες της στη μορφή πιο αποτελεσματικών ραντάρ-πλοηγών, cruise control, ακόμη και πλήρη  αυτόνομη οδήγηση.  
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 10:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon