.
Κατηγορία TEXNIKA
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 14:40

Ε-rex, κινητήρας ενός χρόνου με αντικρυστά πιστόνια και βάρος μόλις 37,6 κιλά

Το σχέδιο έχει δηλωθεί ως πατέντα από την εταιρεία ΙΝΝengine η οποία σκοπεύει στην εφαρμογή της σε όλων των ειδών τα οχήματα κατεβάζοντας τους ρύπους στο μηδέν.

Υπάρχουν πολλοί που πίνουν νερό στο όνομα των δίχρονων κινητήρων, η εφαρμογή των οποίων συρρικνώνεται τα τελευταία χρόνια κυρίως λόγω των αυξημένων ρύπων τους. Υπάρχουν και οι τετράχρονοι, οι οποίοι είναι πιο πολύπλοκοι από τους δίχρονους.

Όμως η ισπανική εταιρεία, INNengine από την ίδρυσή της το 2011 αποφάσισε να μετρήσει αλλιώς τους «χρόνους» των κινητήρων. Το όραμα του μηχανικού Juan Garrido Requena για κινητήρα ενός χρόνου με αντικρυστά τοποθετημένα πιστόνια. Δίνει σπινθήρα σε κάθε περιστροφή 180 μοιρών, κάτι που σημαίνει ότι δίνει διπλάσιες αναφλέξεις από τους δίχρονους και τετραπλάσιους από τους τετράχρονους. Μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει καταθέσει πατέντα για δύο κινητήρες, ενός χρόνου, τους e-REX και REX-B. Ο e-REX είναι σχεδόν 38 κιλά και είναι ήδη αρκετά ισχυρός ώστε να μπορεί να κινήσει αυτοκίνητο η να εφαρμοστεί σε αεροπορικές μεταφορές. 

Η INNengine «βλέπει» τον υβριδικό σχεδιασμό υδρογόνου - ρεύματος, ως το μελλοντικό σενάριο σε μεγάλο φάσμα οχημάτων. Είναι μικρός και ελαφρύς κάτι που αφήνει χώρο για ηλεκτρικά μοτέρ και μπαταρίες .τα σχέδια της INNengine για μηδενικές εκπομπές περιστρέφονται γύρωαπό το πράσινο υδρογόνο, που ακόμη όμως δεν είναι εφαρμόσιμο τεχνολογικά. Αλλά βέβαια χωρίς όραμα τίποτα δεν πάει μπροστά. Τέλος να προσθέσουμε ότι ο ενός χρόνου κινητήρας, εκτός από μηδενικές εκπομπές, έχει, όπως υποστηρίζει η εταιρεία και μηδενικούς κραδασμούς. Μία καινούρια γενιά κινητήρων θα ήταν κάτι συναρπαστικό όπως και να ‘χει.

Πηγή: Rideapart

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 17:40

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon