.
Κατηγορία TEXNIKA
Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 08:52

Kove 450 Rally – Δείτε το Εγχειρίδιο Χρήστη και τα ανταλλακτικά του!

Στη γη του διαδικτύου μπορείς να βρεις τα πάντα πλέον, όπως το «Owner’s Manual» μιας μοτοσυκλέτας που δεν έχει έρθει καν στα μέρη μας. Ένα.. βιβλιαράκι που αποτελεί κριτήριο για πολλούς.

Ειδικά στην περίπτωση μιας θεωρητικά μάχιμης μοτοσυκλέτας όπως το 450 Rally της Kove, το οποίο αν και δεν έχει έρθει στη χώρα μας, οπωσδήποτε μας έχει τραβήξει το ενδιαφέρον. Μια μοτοσυκλέτα που μοιάζει έτοιμη για αγώνες, με απόδοση περί τους 50+ ίππους και κόστος κοντά στα –θεωρητικά- 15.000 ευρώ, στα μισά και μείον δηλαδή χρήματα από μια μοτοσυκλέτα του ανταγωνισμού.

kovm2.jpg

Αρχικά έχουμε τα «χαλαρά» διαστήματα της συντήρησης, τις ενδείξεις του οργάνου κτλ. Έπειτα, το εγχειρίδιο της Kove δεν ξεφεύγει από την τάση της εποχής που ακόμα και για τις πιο απλές εργασίες σε παραπέμπει σε συνεργείο, δε σε αποτρέπει όμως κιόλας αν δε γίνεται αλλιώς. Μια περίπτωση που «δε γίνεται αλλιώς» είναι ο καθαρισμός του φίλτρου αέρα που σύμφωνα με το manual γίνεται εύκολα αφαιρώντας μερικές βίδες. Κάτι πρακτικό αν είσαι στο βουνό ή.. στην έρημο.

Στις 92 σελίδες του εν λόγω.. βιβλιαρακίου, συναντάμε το πως διορθώνονται αρκετές μικροβλάβες αλλά και πως ρυθμίζονται κομμάτια όπως οι αναρτήσεις, με αρκετές από τις παραπάνω εργασίες να γίνονται με ένα σετ εργαλείων που βρίσκονται στην προστατευτική ποδιά της μοτοσυκλέτας.

kovm3.jpg

Τέλος, βλέπουμε και τα χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας, από την απόδοση του κινητήρα μέχρι το τι ροπόκλειδο θέλει και η τελευταία βίδα. Οπωσδήποτε, το να έχει ο αναβάτης τόσες πληροφορίες είναι κάτι θετικό, μιας και τέτοιες μοτοσυκλέτες αναμένεται να «χαλάσουν» σε μέρη που ο μηχανικός δε βρίσκεται ούτε στο τηλέφωνο.

Σε μια εποχή που έχουμε γίνει τόσο ηλίθιοι που οι εταιρείες στα εγχειρίδια τους μας λένε να μην πίνουμε το υγρό των μπαταριών, είναι καλό που βλέπουμε που και που ενδείξεις που απευθύνονται σε νοήμονες μορφές ζωής.

Μετά από το ξεσπασματάκι αυτό μπορείτε να κατεβάσετε πατώντας εδώ το pdf του εν λόγω εγχειριδίου χρήστη (στα Αγγλικά όπως φαντάζεστε) και εδώ το αρχείο excel με τα πλήρη (!) ανταλλακτικά του Kove 450 Rally.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 12:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon