.
Κατηγορία TEXNIKA
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 11:05

BMW Hover Ride Design Concept

 

Φουτουριστικό Hover Bike σε 2 εκδόσεις, Lego & Real Size!

 

Η συνεργασία BMW Junior Company & LEGO Technic, δημιούργησε ένα εντυπωσιακό Hover Bike, με βάση το BMW R 1200 GS. Η ξεχωριστή λεπτομέρεια εδώ είναι πως θα δούμε το Hover Bike τόσο ως μοντέλο της LEGO, όσο και... σε πραγματικό μέγεθος, ως εκθεσιακό κομμάτι!

Πριν δούμε τη μοτοσυκλέτα, ας απαντήσουμε σε 2 ερωτήσεις που έρχονται άμεσα στο μυαλό.

Τι είναι ένα Hover bike; Και ποια είναι η BMW Junior Company;

Το αγγλικό ρήμα “Hover” στα ελληνικά σημαίνει “αιωρούμαι”, ενώ όλοι γνωρίζουμε τα Hovercraft (στα ελληνικά... αερόστρωμνα), οχήματα που αιωρούνται με τη βοήθεια αεροστροβίλων που δημιουργούν ένα στρώμα αέρα πάνω στο οποίο κινείται το όχημα.

Hover bikes έχουμε δει κατά καιρούς σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, ενώ τελευταία ολοένα και πυκνώνουν τα design concepts πάνω στο θέμα.

Μάλιστα κάποιοι “τρελοί εφευρέτες” έχουν ήδη παρουσιάσει Hover Bikes που δουλεύουν (δείτε πάνω την προσπάθεια του Colin Furze), είναι όμως ογκώδη, δύσχρηστα και σχετικά προβληματικά ακόμα για να κυκλοφορήσουν σε παραγωγή.

Ποια είναι η BMW Junior Company; Πρόκειται για μια καινοτόμα εκπαιδευτική ομάδα στην οποία συμμετέχουν εκπαιδευόμενοι της BMW από διάφορα τμήματα της φίρμας. Εκεί έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν μαζί σε ενδιαφέροντα projects, και να πάρουν την πρώτη ιδέα για το τι σημαίνει ομαδική συνεργασία στο BMW Group.

Πριν λίγο καιρό σας είχαμε παρουσιάσει τη συνεργασία BMW Junior Company & LEGO Technic, η οποία δημιούργησε καταρχάς ένα συναρμολογούμενο μοντέλο του BMW R 1200 GS, το οποίο αποτελείται από 603 κομμάτια και βρίσκεται ήδη στα καταστήματα από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Τώρα, οι δύο ομάδες έρευνας και εξέλιξης των BMW & LEGO δημιούργησαν ένα 2 σε 1 κιτ, με το οποίο οι κάτοχοι του μοντέλου της LEGO που βασίζεται στο BMW R 1200 GS μπορούν να το μετατρέψουν στο Hover Ride Design Concept!

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως οι εκπαιδεύομενοι της BMW Junior Design Company δημιούργησαν μια ρέπλικα του Hover Ride Design Concept σε πραγματικό μέγεθος, με βάση ένα Real-Size BMW R 1200 GS!

Για να δημιουργήσουν το Hover Ride Design Concept σε πραγματικό μέγεθος, οι εκπαιδευόμενοι μεταποίησαν αρκετά περιφερειακά του R 1200 GS, όπως την μπροστινή ζάντα η οποία “μεταμορφώθηκε” σε προπέλα.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι θεαματικό, ενώ το Hover Ride Design Concept σε πραγματικό μέγεθος ξεκίνησε να εκτίθεται για πρώτη φορά στο LEGO World της Κοπενγάχης στις 16.2.2017 (δείτε ΕΔΩ το βίντεο από την έκθεση), ενώ μετέπειτα θα ταξιδέψει στο BMW Group Research and Innovation Center του Μονάχου αλλά και στο BMW Welt.

Επόμενο βήμα; Ένα BMW Hover Ride που να λειτουργεί; Ας αρχίσουν τα όνειρα.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 11:07

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon