.
Κατηγορία Daytona
Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 19:02

Daytona Rockstar 125 - Το αστέρι της ροκ καθημερινότητας

Το στυλ και η σχεδιαστική τάση των Neo Retro μοτοσυκλετών δεν γνωρίζει περιορισμούς σε κατηγορίες και κυβικά, με το νέο Daytona Rockstar 125 να αποτελεί την πιο χαρακτηριστική επιβεβαίωση.[Δελτίο Τύπου]

Ακολουθώντας τα σχεδιαστικά μονοπάτια του μεγαλύτερου «αδερφού», του Rockstar 500, το Rockstar 125 κάνει την άποψη και τη γοητεία προσιτή σε όλους, καθώς μπορεί να οδηγηθεί χωρίς δίπλωμα μοτοσυκλέτας και χωρίς εξετάσεις*.

Ο κινητήρας του Rockstar 125 είναι ένας μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος που αποδίδει 14 ίππους στις 9.500 στροφές, ενώ η μέγιστη ροπή του ανέρχεται στα 11,2Nm στις 7.000 στροφές αντίστοιχα. Αυτές οι εντυπωσιακές επιδόσεις για την κατηγορία, συνδυάζονται και με μία εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση, της τάξης των 2,3L για κάθε 100 χιλιόμετρα (WMTC3). Με τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ να ανέρχεται στα 14 λίτρα, η αυτονομία του μπορεί να φτάσει τα 608 χιλιόμετρα!

rck125a.jpg

Ο σχεδιασμός του, διατηρεί το ρετρό σχήμα-δάκρυ στο ρεζερβουάρ όπως η Rockstar 500, που συνδυάζει τη μεγάλη χωρητικότητα με την εργονομική τοποθέτηση των ποδιών του αναβάτη. Κατασκευαστικές λεπτομέρειες, όπως οι χυτοί αλουμινένιοι τροχοί και η σέλα με τις ραφές, δίνουν ένα ξεχωριστό τόνο στην εμφάνιση του Rockstar 125, με τη χρυσή ανοδίωση του ανεστραμμένου μπροστινού και τα προστατευτικά στο χρώμα του αλουμινίου σε εξάτμιση, ψυγείο και φτερό, να δημιουργούν ένα όμορφο και ποιοτικό εμφανισιακά σύνολο. Η σχάρα προσθέτει κι αυτή στιλιστικούς, αλλά και χρηστικούς πόντους στην προσωπικότητα του «μικρού» Rockstar 125.

rck125c.jpg

Παρά το μικρό κυβισμό του, στο μονοκύλινδρο της Daytona δεν έχουν γίνει «εκπτώσεις» στον εξοπλισμό και τα περιφερειακά του εξαρτήματα, με το δίσκο των 276mm μπροστά, ο οποίος συνδυάζεται με δαγκάνα δύο εμβόλων, και τον αντίστοιχο των 220mm πίσω να δημιουργούν ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας, που συμπληρώνεται με το σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS). To ανεστραμμένο πιρούνι (με διαδρομή 115mm) και η monoshock πίσω ανάρτηση, φροντίζουν για τη σωστή συμπεριφορά και την άνεση που προσφέρει το Rockstar 125, τόσο στον αναβάτη όσο και στο συνεπιβάτη του, για τον οποίο έχει γίνει σωστή εργονομική μελέτη προκειμένου να έχει άφθονο χώρο στη σέλα και σωστή στήριξη από τα μαρσπιέ και τις χειρολαβές.

rck125b.jpg

Το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας φτάνει τα 160 κιλά (πλήρης υγρών), με τις μάζες να είναι συγκεντρωμένες χαμηλά χάρη στη σχεδίαση του, με ευεργετικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά του. Τα φωτιστικά σώματα είναι, φυσικά, τεχνολογίας LED, ενώ στο στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται και το κεντρικό σταντ.

Η τιμή του Rockstar 125 έχει καθοριστεί στα 2.895€ και διατίθεται μέσα από το ειδικευμένο δίκτυο συνεργατών της Γκοργκόλης Α.Ε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon